Comunitat Valenciana

Experts alerten de la proliferació de bolets mortals en el Pinar del Grau de Castelló

  • L'Associació Micològica de Castelló (ASMICAS) ha alertat sobre la proliferació de bolets mortals en el Pinar del Grau de Castelló amb la finalitat de que no siguen consumides pels ciutadans.
Lepiota brunneoincarnata
Lepiota brunneoincarnata
CÁNDIDO SOS
Lepiota brunneoincarnata

Segons ha explicat el president de l'associació, Cándido Sos, es tracta de l'espècie Lepiota brunneoincarnata, la presència de la qual és "habitual" en la pineda, "però no en quantitats abundants". No obstant açò, enguany s'han detectat grups de 6, 7, 10 i fins a 12.

L'Associació Micològica ha donat avís a l'Ajuntament de Castelló, que ha col·locat ja cartells en totes les entrades del recinte per a advertir de la presència d'aquesta espècie mortal en el pinar, així com que no es poden recol·lectar bolets ni comestibles ni no comestibles en aquest lloc, "ja que es tracta d'una zona urbana", segons ha aclarit Sos.

El president d'ASMICAS ha subratllat que la Lepiota brunneoincarnata té un període de latència de huit hores fins que comencen a notar-se els primers símptomes, com a dolor de panxa o diarrea, mentre que a les 48 hores els danys poden ser "irreversibles" en el fetge i el renyó i "es pot produir fins i tot la mort".

Cándido Sos ha apuntat que Castelló ha registrat diversos casos d'intoxicació pel consum d'aquesta espècie i, fins i tot, en 1998 va morir un home i la seua filla va resultar intoxicada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento