Sense documents

L’obra ‘Amor, Fe, Esperança’ exposa al Festival Grec la situació dels treballadors il·legals. La protagonista és l’actriu Clara Segura
L’actriu Clara Segura protagonitza al Grec l’obra teatral ‘Amor, Fe, Esperança’.
L’actriu Clara Segura protagonitza al Grec l’obra teatral ‘Amor, Fe, Esperança’.
Ros Ribas
L’actriu Clara Segura protagonitza al Grec l’obra teatral ‘Amor, Fe, Esperança’.
L’actriu Clara Segura entra en un carreró sense sortida induïda per la directora Carlota Subirós. El Festival Grec 2005 s’introdueix amb la peça teatral Amor, Fe, Esperança,  que protagonitza Segura, en la problemàtica dels treballadors indocumentats.
 
L’actriu, partícip del fenòmen cinematogràfic Mar  Adentro d’Alejandro Amenábar,  és una d’aquestes empleades, una noia que va existir en la vida real i que va descriure l’autor austríac d’origen hongarès Odon von Horváth (1901-1938) en l’obra de la qual parteix aquest muntatge. En ella hi participen Jordi Banacolocha, Ernesto Collado, Jordi Collet, Áurea Márquez i així fins a 13 actors.
 
El text original ha estat traduït per Feliu Formosa i explica amb versemblança les vicissituds d’una jove que marxa de casa per independitzar-se. Treballarà sense papers reglamentaris i a partir d’aquí es veurà atrapada per les barreres que li aniran posant socialment, entre d’altres, una multa que és incapaç de pagar.
Von Horváth va escriure la història a partir de les explicacions d’un amic periodista.Subirós no ha situat l’obra en cap temps i espai concret, per reforçar les coincidències amb la societat actual.
 
* Mercat de les Flors. Lleida, 59. Avui dimarts a les 21. 00 hores. Preu: 20 euros.
Mostrar comentarios

Códigos Descuento