Comunitat Valenciana

Puig espera que els pressupostos de la Generalitat per a 2019 augmenten la inversió en tota la Comunitat Valenciana

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, espera que els pressupostos del Consell per a 2019 augmenten la inversió en tota la Comunitat Valenciana, "i també a Castelló".
XIMO PUIG, PRESIDENT DE LA GENERALITAT VALENCIANA
XIMO PUIG, PRESIDENT DE LA GENERALITAT VALENCIANA
EUROPA PRESS
XIMO PUIG, PRESIDENT DE LA GENERALITAT VALENCIANA

No obstant açò, ha assegurat que encara es mantenen converses "dins de les pròpies tensions que sempre existeixen entre les conselleries perquè tothom vol fer més coses i al final els recursos són limitats", i també -ha dit- "estem en eixa negociació Consell-Podem que pensem que seria molt positiu que poguera tancar-se abans de la presentació fins i tot dels propis pressupostos, que serà la setmana pròxima".

Puig ha realitzat aquestes declaracions davant els mitjans després d'assistir a la presentació del decret del Consell que regula la línia específica del Fons de Cooperació Municipal per a la lluita contra el despoblament en ser preguntat sobre aquest tema.

Així mateix, interpel·lat sobre les tensions entre Compromís i el PSPV en la reunió del Consell de la passada setmana, el cap del Consell ha assenyalat que tots els episodis pressupostaris "sempre generen tensió" perquè "tothom vol fer moltes coses i millorar la prestació de serveis públics i tenim una disponibilitat limitada de recursos".

"Però no són tant qüestions de caràcter partidari entre Compromís i el PSPV, sinó que té més a veure entre les pròpies conselleries i la pròpia Conselleria d'Hisenda que sempre ha de fer el paper que li toca", ha afegit.

REUNIÓ "MOLT SATISFACTÒRIA"

Puig també s'ha referit a la reunió d'aquest dilluns entre els tres grups que donen suport al Consell, "que va ser molt satisfactòria i en la qual s'està treballant per a intentar assumir, des de la perspectiva del Consell, el màxim de peticions i idees que està plantejant el grup Podem, que és fonamental també per a donar-li cobertura al pressupost".

El president ha destacat que durant aquests tres anys han donat una sensació real de "cohesió i d'estabilitat". "Hem sigut la comunitat autònoma que primer ha aprovat els pressupostos, dins del termini i en la forma escaient, i espere que aquesta vegada siga també així, doncs les condicions que s'estan desenvolupant són favorables per a eixe acord", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento