Comunitat Valenciana

El jutjat sobreseu la denúncia per l'intent de compra del vot de l'exregidora de Guanyar Alacant Nerea Belmonte

  • El jutjat d'Instrucció número 7 d'Alacant ha dictat el sobreseïment provisional i arxiu de la denúncia presentada per dos veïns, en relació al suposat intent de compra del vot de la regidora no escrita, ex de Guanyar Nerea Belmonte, tal com va desvetlar la pròpia edil durant el ple ordinari celebrat el 26 d'abril de 2018 en la qual va afirmar que un partit d'esquerres "li havia oferit 3.500 euros i anar en les llistes".
Nerea Belmonte, segona en el banc posterior, gesticula en el ple
Nerea Belmonte, segona en el banc posterior, gesticula en el ple
EUROPA PRESS
Nerea Belmonte, segona en el banc posterior, gesticula en el ple

El magistrat ho ha dictat en una interlocutória amb data del 19 d'octubre, a la qual ha tingut accés Europa Press aquest dilluns. Entén que no s'aprecien indicis suficients dels fets investigats pel que es procedeix a decretar el sobreseïment de les diligències investigades. Contra està resolució cap recurs de reforma que no suspendrà el curs del procediment.

En la investigació van prestar declaració la regidora Nerea Belmonte al costat de la seua "amiga" Elsa Martínez, a més dels regidors Miguel Ángel Pavón (Guanyar Alacant) i Natxo Bellido (Compromís), tots en qualitat de testimonis; així com el dirigent socialista Ángel Franco, únic cridat a declarar com a investigat en la causa.

En els raonaments jurídics, el magistrat afig que no ha sigut possible contrastar el manifestat per cadascun d'ells en les declaracions i especialment sobre una suposada conversa "no presenciada per tercers ni registrada", i que, no obstant açò, existeixen interessos polítics i personals que poden "fer dubtar" de l'objectivitat dels testimoniatges.

A més, precisa que no existeixen indicis materials que s'haguera produït la compra o l'intent de compra de la voluntat de la regidor per a condicionar el vot de Belmonte. Cal recordar que en el ple d'investidura del 19 d'abril, la no adscrita es va abstindre i va permetre que el 'popular' Luis Barcala fóra investit alcalde, la qual cosa va impedir la socialista Eva Montesinos ser alcaldessa.

El jutge desestima també la pràctica pericial, a petició de la fiscalia, de la geolocalització dels telèfons mòbils d'Elsa Martínez i Angel Franco per a esbrinar la seua localització, i denega la pericial perquè, segons argumenta, el posicionament dels telefonos mòbils no pot confirmar la seua presència en les reunions mantingudes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento