Tàrrega tindrà la presó rebutjada per la Segarra

El centre obrirà l’any 2008 i té el suport de l’Ajuntament però no dels veïns
La Generalitat construirà a Tàrrega la nova presó que en un principi s’havia anunciat per a la localitat d’Estaràs, a la Segarra, on la notícia va generar un fort rebuig social i polític. El Govern va explicar ahir que ha triat aquesta nova ubicació per la seva bona comunicació i centralitat i per l’acord aconseguit amb l’Ajuntament.

El secretari general de Serveis Penitenciaris, Albert Batlle, va reclamar  ahir «respecte» per a una decisió que ja és definitiva i, segons ell, és «fruit del consens i del diàleg» entre els «representants legítims».

El nou centre s’instal·larà en una finca de 8,5 hectàrees propera a l’abocador i a un accés a l’autovia A-2, i entrarà en funcionament a mitjans del 2008. La presó tindrà una capacitat per a entre 500 i 700 reclusos.

Segons la sotsdelegació del Govern a Lleida, la futura presó suposarà la creació de 500 llocs de treball a la comarca de l’Urgell i un impacte econòmic de 16 milions d’euros, quatre més que el pressupost anual de l’Ajuntament de Tàrrega.

En la mateixa línia es va expressar l’alcalde de Tàrrega, l’independent  Joan Amézaga, que va assegurar que compta amb el suport dels seus socis (PSC i ERC).

Per a l’alcalde, el centre «ajuda a potenciar la capitalitat» de Tàrrega i es va mostrar confiat que, finalment, s’estableixi un nou partit judicial a la capital de l’Urgell, una reivindicació històrica.

La Cambra de Comerç de l’Urgell també va aplaudir la decisió d’acollir la presó per l’impacte econòmic, mentre que en saber la notícia, la federació d’associacions de veïns de Tàrrega i el consell comarcal de l’Urgell van manifestar la seva oposició perquè entenen que perjudicarà la zona.

Tremp es queda sense centre

La Segarra i l’Anoia van unir forces, tot just després que la conselleria de Justícia fes pública la seva voluntat d’instal·lar la presó a la petita localitat d’Estaràs. Manifestacions a Barcelona i escridassades a responsables de Justícia van ser la resposta d’aquesta plataforma veïnal i política. Enmig de l’enrenou, l’alcalde de Tremp va reclamar poder acollir el centre penitenciari. A principis de juny, la Generalitat va dir que la decisió final se sabria en 15 dies. Serà a Tàrrega i no a Estaràs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento