Comunitat Valenciana

Detinguda a Elx per utilitzar els seus tres fills menors per a cometre furts

  • La Policia Nacional ha detingut a Elx (Alacant) una dona acusada d'utilitzar als seus tres fills, menors d'edat, per a cometre fins a huit delictes de furt. La dona és espanyola i té 33 anys.
Un agent de la Policia Nacional en imatge d'arxiu
Un agent de la Policia Nacional en imatge d'arxiu
EUROPA PRESS - Archivo
Un agent de la Policia Nacional en imatge d'arxiu

La investigació va arrancar arran de la recepció de diverses denúncies en les quals els perjudicats manifestaven haver sigut víctimes de furts en els seus comerços, ha indicat la Comissaria provincial.

El Grup de delictes patrimonials de la Comissaria d'Elx va assumir el cas i després de realitzar les primeres diligències i visionar diverses hores de gravacions aportades, van comprovar com en totes elles apareixia una dona acompanyada de quatre menors, un d'ells en el seu carret de nadó.

En les gravacions es veia com després d'accedir a l'establiment, la dona entaulava conversa amb el personal dels comerços amb la intenció de distraure la seua atenció. Aprofitant aquesta situació, els menors es coordinaven entre ells i mentre uns feien de parapets, un altre aprofitava per a executar els furts en els establiments, els quals anaven des de telèfons mòbils, carteres amb diners i documentació personal i fins i tot diners en efectiu de les caixes registradores.

Vist el modus operandi emprat per la família, els investigadors es van centrar a identificar als seus membres i una vegada ho van aconseguir, es van dur a terme les detencions, privant de llibertat a la mare dels menors i un dels seus fills de 15 anys d'edat.

Dels altres dos menors que participaven en els furts es va donar únicament explica a la Fiscalia de Menors, ja que tenien 9 i 11 anys i mancaven, per tant, d'edat penal.

Fins al moment, s'han pogut aclarir un total de huit furts en establiments, si bé es continuen les gestions sense descartar que vagen apareixent més perjudicats.

L'operació va ser duta a terme per efectius del Grup II de la Policia Judicial d'Elx, els qui després de les detencions practicades van posar a la mare dels menors a la disposició del Jutjat de Guàrdia d'Elx i al menor en llibertat amb càrrecs, fent-se càrrec d'aquest i dels seus germans Assumptes Socials.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento