Comunitat Valenciana

Desarticulen un grup que va assaltar una anciana a Alcoi per a robar joies i lingots d'or valorats en un milió

  • La Policia Nacional ha detingut els sis integrants d'una organització criminal especialitzada a assaltar vivendes amb llança tèrmica per a rebentar caixes fortes. Els detinguts van idear un pla per a assaltar la vivenda d'una anciana de 97 anys i apropiar-se dels estalvis de tota una vida, entre els quals tenia joies i lingots d'or, guardats en una caixa de cabals. Els fets van ocórrer el passat 24 de maig a Alcoi (Alacant). La Policia calcula que els objectes robats tenien un valor proper al milió d'euros.
Un agent davant el material recuperat
Un agent davant el material recuperat
CNP
Un agent davant el material recuperat

Segons ha relatat la Comissaria provincial, els presumptes autors van irrompre en la vivenda quan encara no hi havia ningú en el seu interior, i fent ús d'una llança tèrmica van forçar la caixa de cabals de l'anciana provocant una fumaguera amb la qual es van trobar la víctima i la seua cuidadora en tornar a casa.

En veure's sorpresos, van agarrar tant l'anciana com la cuidadora i les van tancar en el lavabo al mateix temps que les amenaçaven. A més, les van llevar els telèfons mòbils perquè no pogueren demanar ajuda i van continuar amb l'assalt.

La Policia ha assegurat que els assaltants tenien "clar el seu objectiu": la caixa de cabals on l'anciana guardava els estalvis de tota la seua vida. Per a açò, van utilitzar una llança tèrmica per a forçar la caixa i accedir al seu interior, on van sostraure una gran quantitat de joies (safirs, robís i maragdes), una caixa amb sis quilos en lingots d'or i una gran quantitat de diners en efectiu, un botí que la víctima i la policia calculen que pot estar entorn del milió d'euros.

Després de perpetrar l'assalt, les Brigades de Policia Judicial d'Alacant i Alcoi van començar una investigació que va durar aproximadament quatre mesos i va culminar amb la desarticulació total de l'organització criminal i la detenció de tots els seus membres, tres homes i tres dones amb edats compreses entre els 27 i 57 anys, nacionals de l'Equador, Colòmbia i Espanya.

Els agents de la Unitat de Delinqüència Especialitzada es van centrar en tres domicilis en les localitats de Torre Pacheco i Fuente Álamo (Múrcia) i Alcoi, vivendes dels membres de l'organització i que van ser objecte de registre en l'operació.

BUFADORS, PISTOLA DETONADORA I COCAÏNA

Fruit dels registres duts a terme, es va recuperar una gran quantitat de joies, més de 6.000 euros en efectiu, prop de 2.100 dòlars també en efectiu, un bufador oxitall, varetes de llança tèrmica, un compressor, una pistola detonadora, 100 grams de cocaïna i diversos terminals de telefonia.

Els presumptes criminals han sigut detinguts pels delictes de pertinença a organització criminal, robatori amb violència, detenció il·legal, blanqueig de capitals, delicte contra la salut pública i infracció a la llei d'estrangeria.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento