Comunitat Valenciana

La xica d'Elx rescatada d'una secta al Perú adverteix que el seu captor "desapareixerà" si el deixen el llibertat

  • Patricia Aguilar, la xica il·licitana de 19 anys rescatada d'una secta al Perú aquest passat estiu al costat de la filla que va tindre amb el líder de l'organització, ha reclamat a la Justícia que eixa persona seguisca en presó preventiva perquè "no és que hi haja risc de fugida, és que és imminent i no va a aparéixer mai més". "Va a desaparéixer i no va a tornar; aleshores, no poden deixar-lo lliure", ha sostingut.
Patricia Aguilar i Noelia Bru, en un instant del vídeo gravat
Patricia Aguilar i Noelia Bru, en un instant del vídeo gravat
YOUTUBE
Patricia Aguilar i Noelia Bru, en un instant del vídeo gravat

La família està intentant evitar l'eixida de presó del seu captor, Felix Steven, una possibilitat que es decidirà el pròxim 15 d'octubre al Perú. A més, han subratllat que a Espanya se li atribueixen els delictes de coaccions, prostitució, explotació sexual, corrupció de menors i contra els drets i deures familiars, després de la declaració de Patricia davant la justícia espanyola i després d'aportar noves proves.

Aguilar s'ha pronunciat en aquests termes en un vídeo penjat en la xarxa social Youtube aquest dilluns i en el qual parla per primera vegada de la seua situació. En la gravació apareix al costat de la seua cosina i portaveu de la família, Noelia Bru.

La xica ha explicat que ha canviat la seua declaració davant la Policia, després d'arribar a Espanya, perquè en el moment del rescat estava "manipulada" i era "perillós". A més, ha al·legat que no se sentia "còmoda" i que ara, ja en el seu entorn familiar, és quan ha anat "despertant".

En este sentit, ha manifestat que sentia "por" per les amenaces del seu captor, de manera que no se sentia "còmoda per a parlar". "Ha sigut quan he arribat al meu entorn i a la meua família que he anat recuperant-me una mica i despertant-me una mica, veient com són les coses de veres, veient què m'ha fet a mi i a la resta de les víctimes", ha dit.

Així, ha mantingut que "tot" el que ha declarat en Espanya és "totalment cert", encara que ha rebutjat "aprofundir en detalls". No obstant açò, ha argumentat que, de tot el que ha declarat, la Policia té "proves", "tot és verídic" i "es pot demostrar".

Per la seua banda, Bru anuncia que la família va a arribar "fins al final" i que "no importa el temps que comporte" i ha assenyalat que van a "lluitar, no solament per Patricia sinó per les persones que ho han passat malament i que han sigut rescatades al costat de Patricia i que han sigut abusades per aquest tipus abans".

"Ell solament té la seua paraula, nosaltres tenim proves", ha afirmat Bru que ha reiterat que van a arribar "fins al final" perquè "el patiment de Patricia no siga gratuït".

En este punt, Noelia Bru ha recordat que s'ha iniciat una campanya de recollida de firmes en la xarxa 'change.org' perquè una llei antisectes tipifique en el Codi Penal la persuasió coercitiva -manipulació psicològica-, "per a ensenyorir-se de la voluntat i segrestar psicològicament les seues víctimes perquè facen el que ells vullguen en el seu propi benefici".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento