Comunitat Valenciana

Detingut a Salinas (Alacant) un home buscat per Romania per violar una dona de 74 anys

  • La Policia Nacional ha detingut un home de nacionalitat romanesa al que li constava un Orde Europeu de Detenció i Entrega per a extradició (OEDE), emesa per les autoritats del seu país, per violar una dona de 74 anys. Va ser jutjat i condemnat a cinc anys de presó.
Un cotxe patrulla de la Policia Nacional (arxiu)
Un cotxe patrulla de la Policia Nacional (arxiu)
CNP - Archivo
Un cotxe patrulla de la Policia Nacional (arxiu)

La detenció es va produir el passat dia 21 de setembre a Salinas (Alacant) on el fugitiu havia fixat la seua residència i intentava passar desapercebut entre els veïns.

En un comunicat, la Comissaria provincial ha indicat que el Grup de Delinqüència Violenta va rebre la informació que el fugitiu poguera estar vivint en les localitats de la zona d'Aspe i Sax.

Es va establir un dispositiu i després de diverses perquisicions es va determinar que el reclamat residia en una finca rural en el terme de Salinas. L'operatiu va culminar amb la localització i detenció.

L'home havia sigut jutjat i sentenciat al juny d'enguany en el seu país com a autor dels delictes de violació, agressió sexual i violació de domicili. Els fets van ocórrer al gener de 2016 quan el reclamat va entrar il·legalment en el domicili d'una dona de 74 anys i la va forçar amb la intenció de mantindre relacions sexuals.

Per tal motiu, li va ser imposada una condemna de 5 anys i 4 mesos de presó. Amb la finalitat d'evitar la condemna es trobava fugit del seu país i s'havia refugiat a Salinas.

El detingut ha sigut posat a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció de l'Audiència Nacional a fi de dur a terme el procés d'extradició.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento