L’euro dispara el cost de la vida a Barcelona en un any

La capital catalana escala 25 posicions en el rànquing de les ciutats més cares del món. La capital té la millor qualitat de vida, segons els que fan negocis.
El cost de la vida a Barcelona es va disparar durant el 2007, en comparació al 2006. En només un any, la capital catalana va passar de la posició 56 a la 31 en la classificació de les ciutats més cares del món, segons l’Informe 2007 de la Cambra de Comerç.Tenint en compte que Nova York té un índex 100, el nivell de vida de Barcelona equival al 89,2% de la ciutat nord-americana (Madrid, més cara, el 92,1%), quan fa un any era el 81,2% (Madrid, 81,6%). Moscou, Londres i Seül són les més prohibitives.

Aquest salt de 25 posicions com a ciutat cara només està superat per Madrid, Munic, Brussel·les i Berlín. S’explica per l’encariment de l’euro en comparació amb el dòlar en un 11% el 2007, segons van explicar fonts de Mercer, la consultora que va elaborar les xifres referides per la Cambra.

A més de l’explicació monetària, Barcelona és més cara «per l’èxit de la ciutat» i per la «pressió sobre el poc espai que queda», va indicar el president de la Cambra, Miquel Valls.  Tot i això, el tercer tinent d’alcalde de Barcelona, Jordi W. Carnes, sosté que el nivell «és perfectament sostenible i la ciutat és competitiva».

Més inversió

Exemples: llogar un apartament de 2 habitacions costa 1.500 euros a Barcelona i 2.952 a Londres. El metro a la capital britànica (4,431) quadruplica al de Barcelona, però un menú de menjar ràpid és menys econòmic aquí (6,11) que a Londres (5,741).

Barcelona figura entre les ciutats europees millors situades en el top 10 en negocis, inversió estrangera, producció científica o escoles de negoci . Té la millor qualitat de vida, segons els executius.

Més pagaments ajornats

Els pagaments ajornats amb interessos es van incrementar un 13,6% l’any passat, segons les dades de MasterCard referides als seus clients catalans. Un de cada vuit usuaris ja fa servir aquesta modalitat de pagament. Nou de cada deu resideix en llars amb ingressos superiors als 1.500 euros i el 89,2% té entre 18 i 34 anys. D’altra banda, un informe sobre Tendencias Salariales del Equipo Directivo en Catalunya conclou que els directors generals de les empreses cobren de mitjana 67.602 euros anuals, un 5,2% més que a la resta de l’Estat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento