Comunitat Valenciana

Franco nega en Fiscalia el suposat oferiment a Belmonte per a recolzar a Montesinos com a alcaldessa d'Alacant

  • L'exsenador socialista Ángel Franco ha negat "rotundament" aquest dimecres haver oferit cap sou a l'edil no adscrita i ex de Guanyar Alacant, Nerea Belmonte, per a recolzar a la candidata socialista Eva Montesinos a l'Alcaldia d'Alacant en el ple d'investidura de l'abril passat, en el qual el PP es va fer finalment amb la vara de comandament.
Angel Franco al costat del seu advocat aquest matí
Angel Franco al costat del seu advocat aquest matí
EUROPA PRESS
Angel Franco al costat del seu advocat aquest matí

Franco ha declarat en qualitat d'investigat durant més de tres hores davant el fiscal Anticorrupció d'Alacant. Al final de la seua compareixença ha negat les acusacions de Belmonte i ha assenyalat als mitjans de comunicació: "He desmentit rotundament totes les acusacions que intentaven implicar el partit socialista en l'operació que estem comentant".

La Fiscalia investiga el suposat oferiment pel PSPV d'un sou de 3.000 euros al mes a canvi de votar a favor d'investir Eva Montesinos com a alcaldessa després de la dimissió de l'exalcalde Gabriel Echávarri, segons va insinuar la pròpia edil en el ple municipal de l'abril passat.

Belmonte en el ple d'investidura va votar finalment en blanc, la qual cosa va permetre investir com a alcalde al 'popular' Luis Barcala. Davant el propi fiscal Anticorrupció, Belmonte va apuntar a Franco com a suposat autor de l'oferiment.

Franco ha estat declarant tres hores -des de les 10.00 i fins a les 13.00 hores- aquest dimecres i, en atenció als mitjans a la seua eixida, ha titlat les afirmacions de Belmonte de denúncia "injuriosa" i ha reiterat el seu "rotund rebuig". "He vingut a sol·licitud del fiscal i he desmentit rotundament totes les acusacions que intentaven implicar al partit socialista en l'operació que estem comentant", ha dit.

En eixe sentit, ha sostingut que davant el fiscal ha negat "rotundament qualsevol de les acusacions que aquestes dos senyores -en referència a Belmonte i a una assessora seua-, han abocat contra mi per a perjudicar-me a mi i al meu partit".

Sobre el llarg espai de temps que ha romàs dins del despatx, Ángel Franco ha precisat que es tracta de declaracions "lentes" perquè s'han de "copiar", "revisar-les" i veure si el trascrito és "correcte o no". Així, ha estimat que sense tot eixe procés "la declaració haguera tardat 25 minuts". Preguntat per possibles proves, Franco ha reiterat que és "rotundament fals" la denúncia de les dos persones.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento