La veu com a instrument de drets centra la 30a edició del Festival Altaveu de Sant Boi de Llobregat

  • La ciutat del Baix Llobregat repeteix com a aparador musical i enguany de la llibertat d'expressió mitjançant la música.
  • Aquest divendres arriba el recital 'Alça la veu' que aplega Maria Arnal & Marcel Bagés, Enric Montefusco, Roger Mas, Quimi Portet o Rupert Ordorika.
La cantant francesa Morgane Ji.
La cantant francesa Morgane Ji.
FESTIVAL ALTAVEU
La cantant francesa Morgane Ji.

La veu com a eina d'expressió artística però també com a potent element de defensa de drets i llibertats fonamentals és el leitmotiv escollit pel Festival Altaveu de Sant Boi de Llobregat per presentar la seva 30a edició, la que el confirma com a referent estatal en el circuit de festivals urbans.

En consonància amb l'esperit que mou el cartell d'enguany del certamen, l'Altaveu tindrà aquest divendres un recital central i col·lectiu anomenat Alça la veu, una iniciativa creada especialment per a l'esdeveniment i que vol retre homenatge a la veu com a «instrument musical i com a vehicle de transmissió d'idees».

La cantant catalana Dolo Beltrán exercirà de mestra de cerimònies d'aquest concert i donarà pas a les intervencions dels músics locals Maria Martí, Tony Hurri, Miguel González o Markos Deker. A més, participaran els artistes convidats Maria Arnal & Marcel Bagés, Enric Montefusco, Roger Mas, Paula Valls, Núria Graham, Quimi Portet o Rupert Ordorika.

La direcció artística d'aquest ambiciós espectacle és de David Soler i la producció executiva de Víctor Partido. Té lloc aquest divendres a partir de les 21 hores a la plaça de l'Ajuntament i és totalment gratuït. Dins dels Premis Altaveu, a més, s'incorpora enguany la categoria Alça la veu. Els guardons es van lliurar la passada nit de dijous.

Entre els artistes nacionals i internacionals que destaquen en aquesta edició apareixen els noms de Morgane Ji, la menorquina Anna Ferrer o El Petit de Cal Eril.

La francesa Morgane Ji aterra aquest divendres, a les 22.30 hores, a la plaça de l'Ajuntament en un altre concert d'accés lliure i gratuït. Originària de l'illa de la Reunió, va debutar amb el disc Noah's Boat. La premsa musical ja parla d'ella com de la «Reina criolla» per la seva barreja de sensualitat i salvatgisme vocal.

La jornada d'aquest divendres també es reserva una proposta doble, la de la intèrpret menorquina Anna Ferrer i Vieux Farka Touré. Tel·lúria és el primer disc de la balear i en ell plasma tot allò que sempre l'ha fascinada i al que ha volgut trobar una explicació racional (aquest divendres a les 21.30 hores a Cal Ninyo; Preu: 8 euros).

El Petit de Cal Eril, per la seva banda, acaba de tancar la gira La força (el pròxim dissabte a les 23 hores a Cal Ninyo; Preu: 8 euros).

Sant Boi de Llobregat. Fins al diumenge. festivalataveu.cat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento