Comunitat Valenciana

Xarxa Teatre porta a Moscou 'El foc del mar' en el Festival Internacional Chekhov

  • La companyia actuarà els dies 8 i 9 de setembre als voltants de l'Estadi Olímpic Luzhniki.
  • Serà la segona vegada que visiten el país, on van actuar en 1995 davant més de 200.000 persones.
XARXA TEATRE LLEVA 'EL FOC DEL MAR' A MOSCÚ
XARXA TEATRE LLEVA 'EL FOC DEL MAR' A MOSCÚ
HENRY KRUL/XARXA TEATRE
XARXA TEATRE LLEVA 'EL FOC DEL MAR' A MOSCÚ

La companyia de teatre de carrer de Castelló Xarxa Teatre protagonitzarà dues representacions de 'El foc del mar' a Moscou, després de ser una de les poques companyies internacionals convidades a participar en una nova edició del Chekhov International Theatre Festival al costat d'altres grans noms del teatre de carrer europeu com La Fura dels Baus o Transe Express.

L'espectacle seleccionat ha sigut 'El foc del mar', muntatge històric de la companyia en el qual teatralitzen alguns dels elements més característics de la cultura tradicional valenciana com són les falles, les festes de moros i cristians o la música de 'dolçaina' i 'tabal', segons ha informat Xarxa Teatre en un comunicat.

La doble participació de Xarxa Teatre en el festival rus tindrà lloc els dies 8 i 9 de setembre a partir de les 21 hores. Ambdues representacions es desenvoluparan als voltants de l'Estadi Olímpic Luzhniki, seu recentment de la final del mundial de futbol 2018.

Tornen al país

Serà la segona visita de la companyia valenciana a Rússia. Per a la primera cal remuntar-se a l'any 1995 quan Xarxa Teatre va presentar el mateix espectacle -'El foc del mar'- en Rostov del Don. De fet, aquella representació roman en la història de l'agrupació teatral com la "més multitudinària" amb més de 200.000 espectadors.

'El foc del mar' va ser la primera coproducció internacional de la companyia i fou estrenat en 1989 en col·laboració amb el festival de teatre de carrer de Morlaix (França). Aquest muntatge va suposar un pas "definitiu" de la companyia en la senda del teatre festiu que havia iniciat anys abans amb el seu "exitós" 'Nit màgica'.

Elements de la cultura popular valenciana

Si en aquella ocasió els directors de Xarxa Teatre, Leandre Escamilla i Manuel V. Vilanova, van recuperar l'antiga pirotècnia valenciana amb estructures de fusta i es van inspirar en les festes en honor a Sant Antoni de la comarca dels Ports, en 'El foc del mar' la companyia teatralitza altres elements de la cultura popular valenciana com les falles -els elements de les quals els actors van arreplegant al llarg del recorregut- que es cremen al final del muntatge, les festes de moros i cristians o 'les albaes'.

Tot açò a través d'una estètica obertament mediterrània i inspirada en l'obra de l'artista català Joan Miró. L'espectacle viu ara una "segona joventut", amb una posada en escena més contemporània i adaptada a qualsevol normativa sobre l'ús de la pirotècnia en espais públics.

Bona prova d'açò és la seua representació al llarg dels últims anys en països tan distants com Xile, Taiwan, Canadà o Brasil. Així, Moscou serà la següent parada d'un muntatge que segueix sent "història viva del teatre de carrer a nivell mundial".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento