Quatre anys de presó pel principal acusat de deixar en coma un urbà

Altres dos processats han estat condemnats a tres anys.  L’Audiència Provincial de Barcelona va dictar sentència ahir contra els tres joves acusats de deixar en coma un agent de la Urbana per una pedrada l’any 2006.El xilè Rodrigo Andrés Lanza, que és considerat el cap del grup agressor, va ser condemnat a quatre anys i mig de presó pel delicte d’atemptat i lesions imprudents, a més d’haver d’indemnitzar a la família de l’agent amb més de 1.180.000 euros.

Els altres dos principals acusats, el xilè Alex Cisternas i l’argentí Juan Daniel Pintos, s’enfronten a tres anys i tres mesos de presó pel delicte d’atemptat en concurs amb una falta de lesions. Ambdós van ser posats en llibertat el passat 15 de gener , per haver complert dos anys de presó preventiva.

Sis persones més van ser condemnades amb un o tres anys de presó per enfrontaments amb els guàrdies urbans, mentre desallotjaven la casa okupa on eren.

La mare de Lanza va indignar-se per un judici «racista i ple d’irregularitats» i recurrirà al Suprem per demanar-ne l’absolució, ja que «sols s’ha escoltat la versió de la policia». L’Ajuntament també recorrerà, però per demanar més pena.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento