Barcelona té pocs passos de vianants i d’escassa visibilitat

Un de cada tres morts en accident a la ciutat és un vianant. El 90% dels ferits creuen fora del pas pintat. Hi ha un centenar de cruïlles perilloses.
El primer pas de vianants pintat, a la Pl. Catalunya, que adverteix del perill de creuar fora del pas zebra (RACC).
El primer pas de vianants pintat, a la Pl. Catalunya, que adverteix del perill de creuar fora del pas zebra (RACC).
El primer pas de vianants pintat, a la Pl. Catalunya, que adverteix del perill de creuar fora del pas zebra (RACC).
Els passos de vianants de Barcelona no tenen prou visibilitat ni pels conductors ni pels qui van a peu i, a més a més, no n’hi ha prou a la ciutat. Ho diu un estudi d’àmbit europeu dut a terme per la plataforma EuroTEST, integrada per 16 automòbils clubs (entre ells el RACC).L’informe alerta que un de cada tres morts en accident a Barcelona és un vianant. Més del 90% dels accidentats van creuar fora del pas pintat.

La distància recomanada entre un pas de vianants i un altre és de 30 m. Però a Barcelona «no supera els 100 m»,  va aclarir ahir el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Francesc Narváez.

El RACC va recordar que no existeix una normativa que preservi una visibilitat mínima als passos zebra a tot l’Estat. A més, tampoc s’hi especifica la pintura reflectora i antilliscant usada per assenyalar el pas, el que «empitjora la qualitat del pas  i pot passar desapercebut per al conductor», segons el RACC. Ahir es va iniciar una campanya que assenyala un centenar de passos zebra amb risc a Barcelona, prevenint-ne els vianants.

Digue’ns

... quins passos de vianants són deficients a la teva ciutat

Explica’ns-ho a...

e-mail l zona20barcelona@20minutos.es correu l Pl. Universitat, 3, 7 è 3A. o a www.20minutos.es

Espanya és a la cua d’Europa

Un de cada sis accidents mortals de vianants a Europa és a Espanya. Segons l’estudi dut a terme per 16 clubs automobilístics europeus, entre ells el RACC, Espanya presenta la ràtio de mortalitat més elevada del continent europeu amb 15,7 morts per milió d’habitants, quan a l’altre extrem, a Holanda l’índex és de 4,6 morts per cada milió de població. A banda d’això, el RACC va exposar ahir que el 91,5% dels vianants morts a tot l’Estat creuaven la calçada fora del pas de vianants, mentre que la mitjana europea se situa en un 77%. Tanmateix, en cinc anys a Catalunya s’ha  reduït un 84% el nombre de vianants morts en carretera, mentre que a ciutat la reducció ha estat d’un 27%.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento