Comunitat Valenciana

La Xarxa Espanyola d'Immigració demana reprovar a Morant i estudia denunciar-lo per apologia de l'odi

  • Valoren emprendre accions contra Morant per apologia de l’odi contra les persones migrants.
  • “Lamente el succeït i demane disculpes a qui s'haja pogut ofendre", ha dit el vicepresident de la Diputació.
Alejandro Morant, imagen de archivo
Alejandro Morant, imagen de archivo
DIPUTACIÓN DE ALICANTE
Alejandro Morant, imagen de archivo

La Xarxa Espanyola d'Immigració i Ajuda al Refugiat ha sol·licitat als grups de la Diputació d'Alacant que reproven en el pròxim ple al vicepresident de la institució, el 'popular' Alejandro Morant, per la seua actitud "contra els drets humans" i les seues manifestacions que "coincideixen, fil per randa, amb l'argumentari d'organitzacions imputades per islamofòbia com a Llar Social Madrid i altres grups d'extrema dreta".

Així mateix, han indicat que estudien les seues declaracions per si foren constitutives d'apologia d'odi cap a la immigració. L'entitat s'ha referit així a les paraules de Morant, que aquest diumenge en un missatge en el seu mur de Facebook, va reclamar "endurir les lleis", "donar autoritat a jutges i policies com a EUA", "posar en marxa un pla de deportacions massives" i "tancar fronteres" davant la immigració il·legal.

"Aquest és el model del senyor César Sánchez i del Partit Popular del senyor Pablo Casado?; pensen els càrrecs del Partit Popular, que ara governen Ajuntament i Diputació d'Alacant que la clau per a afrontar el repte migratori és un pla de deportacions massives o que nàixer a Espanya no és suficient per a ser espanyol? Esperem la reprovació immediata de l'encara vicepresident", ha afirmat en un comunicat el president de la Xarxa, Daniel Méndez.

Estaran vigilants

Sobre aquest tema, l'entitat ha advertit que ha remés les declaracions del vicepresident de la Diputació a la seua àrea jurídica per a valorar, de no produir-se una "rectificació immediata", emprendre accions contra Morant per apologia de l'odi contra les persones migrants.

Així mateix, han ressaltat que estaran vigilants davant el manteniment de les obligacions de la Diputació d'Alacant en matèria de suport a les persones migrants "per a evitar que actituds com les assenyalades per aquest càrrec públic puguen afectar el treball del personal funcionari de la corporació provincial".

Disculpes

El vicepresident de la Diputació d'Alacant i alcalde de Busot, Alejandro Morant, s'ha disculpat pel seu missatge.

Tots els partits han exigit al llarg del matí el cessament de Morant, que ho han ratllat de "populista", "xenòfob" i "miserable". Raquel Pérez, portaveu d'Esquerra Unida en la Diputació d'Alacant, demanava en el seu compte de Twitter al president provincial, César Sánchez "una resposta condemnatòria i contundent a les declaracions xenòfobes i racista". 

Morant escrivia aquest dilluns en contestació a la portaveu: "Senyora Pérez, vaja per davant les meues disculpes, la meua reacció va ser en calent després de visualitzar un vídeo que circulava per les xarxes. No vaig pensar ni el que escrivia. Lament el succeït i demane disculpes a qui s'haja pogut ofendre".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento