Els rapers espirituals de l’any 1937

La mítica formació defineix la seva música com a «mística» i usa les veus com a un instrument més.
The Golden Gate Quartet, una llegenda vocal. A la dreta, el seu líder Paul Brembly (Festival del Mil·lenni).
The Golden Gate Quartet, una llegenda vocal. A la dreta, el seu líder Paul Brembly (Festival del Mil·lenni).
Aquesta nit es respirarà soul espiritual al Palau de la Música. El mític grup The Golden Gate Quartet visita Barcelona i ofereix un concert emmarcat en la IX edició del Festival Mil·lenni.La banda es va formar al 1934 a Nord-Amèrica. Durant aquell temps van enregistrar nombroses cançons, a més de participar en diverses pel·lícules. I a més van aprofitar el seu bon moment i van crear èxits com Shadtrack o Rock my Soul. Defineixen la seva música com a mística i el membres de la banda afirmen que la seva font d’inspiració són els textos inclosos a la Bíblia.

El solista explica una història en un estil rítmic i entretallat basada en la tradició evangèlica. D’aquesta manera de fer, el desaparegut baixista Orlandus Wilson en deia «el rap de 1937».

La resta del grup acompanya al cantant amb una sola veu o combinant-les,  explotant així totes les seves possibilitats vocals fins a convertir la veu en un instrument més, que aquesta nit donarà color vocal al Festival del Mil·lenni.

*  Sant Francesc de Paula, 2. A partir de les 21.30 hores. Preu: de 32 a 46 euros. Més informació: www.festivaldelmillenni.com.

Els millors del món

The Golden Gate Quartet és el grup d’espirituals més famós del món, i el que té una longevitat artística més excepcional, respectant el seu estil original. La banda està formada per Paul Brembly (líder), Frank Davis , Clyde Wright i  Anthony Gordon (veus) i Daniel Pines (pianista), Joel Rocher (guitarrista) i Pascal Rioux.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento