Comunitat Valenciana

Compromís alerta del "perill" que el PSPV "deixe de fer de PSPV" en matèria de finançament autonòmic

  • Compromís ha insistit aquest dijous en què el Govern central ha d'implementar una pla d'inversions que situe la província d'Alacant en la mitjana de l'Estat ja que, sense açò, la coalició no recolzarà els comptes estatals de 2019 i ha advertit sobre el perill" que el PSPV "deixe de fer de PSPV" en la reivindicació de l'infrafinançament de la Comunitat Valenciana.

El diputat per Alacant en el Congrés, Ignasi Candela, ha alertat que s'està anant "cap a camins que no resolen el problema" valencià i s'ha referit a l'anunci de la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, que contempla "una reestructuració del deute per valor de 1.900 milions, quan el deute de la Comunitat és de 37.000".

"Per tant, el perill és que el PSPV deixe de fer de PSPV; i animem al fet que seguisca sent el PSPV", ha manifestat Ignasi Candela en una compareixença de premsa al costat del portaveu municipal, Natxo Bellido, en relació a una pregunta parlamentària sobre la paralització del projecte per al parc central de la ciutat d'Alacant.

A més, Candela ha assegurat que un dels "consensos bàsics" amb el partit socialista s'estaria "fent fallida" amb el fet que "els objectius de dèficit de les comunitats autònomes no seran proporcionals a la despesa que cada administració assumeix".

"La posició política de Compromís, el dimarts que vé, quan hi haja un ple per a aprovar tant la regla de despesa com els objectius de dèficit i deute de les administracions públiques no va a ser favorable si no hi ha un repartiment proporcional i asimètric dels objectius de dèficit", ha plantejat Ignasi Candela, una circumstància sobre la qual "ja criticarem el Govern de Montoro i Rajoy i pel que, si fa el mateix el Govern de Pedro Sánchez, mantindrem la mateixa posició".

POLÍTICA FISCAL I FINANCERA

Preguntat pel desenvolupament del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) i l'absència de Catalunya i la seua possible implicació per a la Comunitat Valenciana, Candela ha afirmat que no li pareix "ni bé ni malament" que la comunitat veïna busque una negociació "bilateral" amb l'Estat.

"El perill que sí que existeix és que qualsevol tipus d'acord de quitació de deute o de plans d'inversió siga a canvi de més disponibilitat de recursos", ha assenyalat i ha apuntat que seria una circumstància que Compromís "no podria tolerar". "Volem que es resolga el tema de Catalunya? Sí, a costa dels altres? No", ha manifestat.

Sobre aquest tema, ha mantingut que, al seu juí, "qualsevol avanç" en matèria d'un nou sistema de finançament autonòmic i en el si del CPFF va a ajudar a resoldre el problema amb Catalunya. "No podem parar els treballs del nou model de finançament o del CPFF perquè ha una autonomia que no vullga estar", ha avisat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento