Comunitat Valenciana

Intervenen 102.000 productes falsos en el Port d'Alacant per valor de 13,3 milions d'euros

  • L'Agència Tributària i la Guàrdia Civil han intervingut en el Port d'Alacant objectes falsificats per valor de 13,3 milions d'euros, en un operatiu per delictes contra la propietat industrial que ha culminat amb la detenció d'un ciutadà de 48 anys en la localitat de Pinto (Madrid). En total, els efectius han intervingut 102.600 unitats falsificades.
Productes confiscats
Productes confiscats
GUARDIA CIVIL
Productes confiscats

La investigació va arrancar a la fi del passat mes d'abril, quan guàrdies civils pertanyents a l'Oficina d'Anàlisi i Investigació Fiscal (Odaifi), de la secció fiscal del port d'Alacant van inspeccionar un contenidor, procedent de la Xina, que es trobava en les instal·lacions del magatzem de dipòsit temporal denominat 'Alacant Port', informa l'Agència Tributària en un comunicat.

Aquesta inspecció es va realitzar en col·laboració amb efectius de la Unitat d'Anàlisi i Risc (UAR), pertanyents a la dependència provincial de Duanes i Impostos Especials d'Alacant.

En obrir el contenidor, els agents van trobar amb unes primeres caixes que contenien articles de bijuteria, mocadors i carteres de mà, tot conforme al declarat. Però eixes caixes pantalla tractaven d'ocultar les 102.600 peces falsificades, la destinació de les quals era una nau industrial de Fuenlabrada (Madrid).

La mercaderia va ser retinguda mentre s'investigava la identitat del titular de l'empresa madrilenya i s'enviaven diverses mostres a representants legals de les marques per a sol·licitar informes sobre la seua autenticitat.

Durant els mesos de maig i juny, els investigadors van ser rebent testificacions de les empreses sobre la falsedat dels productes, el perjuí econòmic dels quals s'ha xifrat en uns 13.315.905 euros.

Per a la investigació i detenció del destinatari del contenidor, els agents de l'Odaifi de la Guàrdia Civil d'Alacant, amb la col·laboració de l'equip de Policia Judicial de Pinto, van tractar de localitzar el sospitós, primer en la nau de Fuenlabrada i després per altres naus industrials que posseïa a Pinto i Alcorcón.

Aquest home, de 48 anys i nacionalitat xinesa, ha sigut finalmentdetingut en Pinte com a presumpte autor d'un delicte contra la propietat industrial. Després de la seua declaració, ha quedat en llibertat a la disposició del jutjat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento