Mucha farra, fuego y... pasión

Verbenas y hogueras: Las llamas purificadoras de Sant Joan prenderán con fuerza en todos los distritos de Barcelona
Los petardos son uno de los ingredientes de Sant Joan.
Los petardos son uno de los ingredientes de Sant Joan.
Arxiu
Los petardos son uno de los ingredientes de Sant Joan.
La verbena de Sant Joan es una de las noches más cortas en la que se vive una de las fiestas más largas. La mayoría de las que se celebrarán en Barcelona empiezan a las 22.00 h.

Verbenas

Sarrià-Sant Gervasi: Los niños vivirán la verbena en la calle Saragossa (17.00 h). Los adultos podrán elegir entre la que tendrá lugar en la Via Augusta y la de la calle Saragossa.

Les Corts: La casa de Cantabria (Sor Eulàlia d’Anzizu, 45) y la calle Cardenal Reig mostrarán su cara festiva.

Sants-Montjuïc: Es uno de los distritos más activos. Habrá verbenas en la Casa Gran, el casinet d’Hostafrancs, la plaça del Sortidor, la d’Osca, a la Font de la Guatlla... Una de las fiestas más destacadas irá a cargo de la Mala Rodríguez. Actuará en el passeig de la zona Franca, a la altura de la calle Foc (24.00 h.).

Ciutat Vella: Será en la plaça Barceloneta.

Eixample: Se celebrarán en el parc Joan Miró, el mercat de Sant Antoni, los pasajes Mercader y Pellicer y las calles Ribes y Marina.

St. Martí: Las plazas de la Infancia y Rec; las calles Espronceda, Rosa Sensat y Venero; y el Complex Esportiu Andrade se vestirán de fiesta.

St. Andreu: Can Fabra y el parque de la Pegaso vivirán la noche de Sant Joan.

Nou Barris: La plaza Àngel Pestaña y la calle Mare de Déu de les Neus vivirán la noche.

Horta-Guinardó: La fiesta popular tendrá lugar en las calles Muirtra, Tenerife, Varsovia, el camí de Cal Notari, el paseo Valldaura...

Gràcia: Las verbenas se celebrarán en las calles Argentona, Torres, Berga, Cambrils, Mozart, Progrés, Puigmartí, Vallfogona y Verdi.

Hogueras

Sants-Montjuïc: La calle Montfort, los Jardines de Can Ferrero y Comtes de Bell-lloc prenderán sus hogueras.

Eixample: En las calles Casp, Urgell, Entença, Mallorca, Provença y  Tarragona.

St. Martí: Tendrá lugar  en la Farinera del Clot.

St. Andreu: En Can Fabra.

Horta-Guinardó: Prenderá en la pista de can Baró y el Futbol Club Martinenc.

Els Ferrocarrils i el Metro funcionaran tota la nit

Transport: Els serveis de tranport no pararan durant tota la nit. Per atendre l’augment de desplaçaments que ocasiona la revetlla, tant el servei de Metro com el de Ferrocarrils i el tramvia funcionaran ininterrompudament.

Els metros circularan entre les cinc de la matinada d’avui, dia 23 de juny, i fins a les 02.00 hores de la matinada del dissabte 25 de juny.

Reforç a renfe

Serveis especials: En el cas dels trens de Renfe, el servei habilitarà 26.000 places addicionals als convois de rodalies que uneixen la ciutat de Barcelona amb la costa del Garraf i el Maresme.

El reforç es posarà en funcionament a partir de les 18.00 hores d’avui dijous. Durant la matinada de divendres circularan dos trens especials, que sortiran des de Sant Vicenç de Calders a Sants (05.20h) i des de Vilanova i la Geltrú (05.42 h) a Sant Andreu Comtal

*Més informació a www.tmb.net i www.fgc.es

Consells per no abaixar la guàrdia amb les fogueres

Prevenir: A l’hora de buscar un lloc per prendre foc a una foguera de Sant Joan s’han de tenir en compte una sèrie de mesures de prevenció. Cal situar les fogueres a més de 15 metres de les façanes i dels cotxes aparcats a la via. Els pobles de Corbera de Llobregat, Navarcles, Bescanó, El Prat i La Palma de Cervelló imposen restriccions a l’hora d’encendre fogueres i tirar petards.

Alimentar bé el foc

No llençar llaunes: No es poden tirar a les fogueres ni llaunes, ni esprais ni bidons. Aquests objectes són potencialment perillosos perquè poden explotar amb l’alta temperatura. No és bo utilitzar accelerants per encendre les fogueres perquè poden provocar deflagracions que poden afectar la roba i els cabells de les persones.

En cas d’emergència

Deixar lliure la via: Les fogueres que s’ubiquin als carrers han de deixar un pas suficient als diferents vehicles d’emergències en cas que hagin d’actuar.

*Informació a www.bcn.es/santjoan

Mostrar comentarios

Códigos Descuento