Comunitat Valenciana

Puig diu que canviar el finançament és "irrenunciable" i que es poden prendre mesures per a millorar-la en el curt termi

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha considerat que existeixen "mesures" que es poden adoptar "en el curt termini" per a millorar el finançament autonòmic i ha reiterat que per al Consell és "absolutament irrenunciable" un "canvi del model de finançament".
Ximo Puig, imatge d'arxiu
Ximo Puig, imatge d'arxiu
GVA
Ximo Puig, imatge d'arxiu

"Entre altres coses, perquè ho diu la llei: Està esgotat i conclòs des de l'any 2014", ha assegurat a preguntes dels mitjans a Elx (Alacant), on ha participat en un esmorzar informatiu.

Puig ha dit que entén "les dificultats" que se li poden plantejar al Govern de Pedro Sánchez. "Les entenc i les comprenc", ha manifestat, al mateix temps que ha sostingut que el president del Govern "sap" de l'"infrafinançament" de la Comunitat Valenciana.

"Sé i estic convençut que buscarà fórmules per a aconseguir superar aquesta situació, però per a nosaltres la reforma és absolutament irrenunciable", ha asseverat.

"Crec que no és incompatible actuar a curt termini i, al mateix temps, canviar el sistema", ha opinat com a mecanimes per a "anul·lar les retallades que va produir el PP durant molts anys". Així, ho ha lligat a l'objectiu de "mantindre l'Estat del Benestar" i per a "superar" la "profunda desigualtat" entre ciutadans de diferents comunitats autònomes que "arriba al 30%".

AP7

D'altra banda, preguntat per l'anunci de Foment per a liberalitzar l'AP7, ha assenyalat que "en termes generals" la ciutadania és "favorable" a la "derogació dels peatges".

"Sóc partidari que els peatges desapareguen", ha reivindicat per a matisar que "hi ha una realitat que és la mobilitat: Ha de ser el fonamental i cal buscar què fórmules a cada moment i en cada espai".

Així, ha asseverat que hi ha zones on és "absolutament urgent" i que ha identificat en els llocs on només està l'autopista i "hi ha uns altres on es pot veure de quina manera es fa". "En qualsevol cas, la decisió del Govern, que és a qui competeix, ens pareix oportuna i estem a favor de la derogació dels peatges en l'AP7", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento