Comunitat Valenciana

Puig veu "positiu" l'anunci de liberalització dels peatges en ser una petició exigida "abans, ara i sempre"

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat aquest dilluns que l'anunci del Govern respecte a que s'alliberaran els peatges de les autopistes la concessió de 50 anys de les quals acaba entre aquest exercici i 2021 és "tremendament" positiu, i ha recordat que és una petició que han exigit "abans, ara i sempre".
Ximo Puig (arxiu)
Ximo Puig (arxiu)
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Ximo Puig (arxiu)

Sobre aquest tema, ha assenyalat que tant des del Consell com de les Corts es va instar al fet que hi haguera una finalització d'aquest model de concessió, "doncs ajudarà la competitivitat de les nostres empreses i els ciutadans en general". Puig ha realitzat aquestes declaracions davant els mitjans després de participar a Castelló en la Mesa de la Ceràmica i en ser preguntat per l'anunci del ministre de Foment, José Luis Ábalos.

El cap del Consell ha explicat que "és evident que a partir de 2019 no ha d'haver-hi cap nova pròrroga" i, a partir d'eixe moment, "cal veure de quina manera se'n va gestionant també el conjunt de la xarxa de carreteres".

Així, ha insistit que l'anunci del Govern "és una bona notícia que felicitem perquè l'hem exigit abans, ara i sempre".

Preguntat si en ocasió de les obres de la CV-10 a Castelló hi haurà alguna novetat, sobretot perquè els camions puguen fer un trajecte diferent, ha subratllat que la posició del Consell és favorable al fet que s'articule "algun tipus d'eixida per a garantir que el trànsit siga segur i amb més rapidesa".

SUSPENDRE ALMENYS UNA PART DEL PEATGE

Sobre aquest tema, ha recordat que ha transmès al ministre de Foment, José Luis Ábalos, que creu que es podria suspendre almenys una part del peatge "per a garantir una millora del propi trànsit", mentre que també li ha realitzat una petició respecte a les obres del tercer fil.

En aquest sentit, Puig ha apuntat que les obres del tercer fil en la primera etapa van ser un "trastorn enorme" en el servici de Rodalies, "i el que intentem és que ara no siga així i es garantisca el servici de qualitat abans de qualsevol altra qüestió".

Sobre aquest tema ha recordat que les obres són "complicades i sempre tenen problemes", però -ha defès- "el que no es pot és fer un plantejament com el qual es va fer anteriorment". "Si és necessari, en moments determinats, fer un servici d'autobusos més potent, doncs caldrà fer-ho, però cal preparar bé tot el dispositiu perquè finalment no continuem patint el que vam patir en la primera actuació del tercer fil", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento