Comunitat Valenciana

Puig sobre l'Aquarius: "L'objectiu és que aquestes persones tinguen un acolliment positiu i un nou projecte de vida"

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimecres que l'objectiu davant l'arribada de l'Aquarius dissabte que ve a València és que els immigrants que van a bord "tinguen un acolliment positiu i un nou projecte de vida".
Ximo Puig atén als mitjans de comunicació en imatge d'arxiu
Ximo Puig atén als mitjans de comunicació en imatge d'arxiu
@GENERALITAT - Archivo
Ximo Puig atén als mitjans de comunicació en imatge d'arxiu

Puig ha afirmat que va a parlar amb la vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo, sobre l'arribada de l'Aquarius, tenint en compte tot el que s'està preparant també des de la Comunitat Valenciana, coordinat per la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra.

"Anem a veure de quina manera s'aconsegueixen els objectius fonamentals, que són que les persones que han estat sotmeses a la incertesa i a les pitjors circumstàncies tinguen un acolliment el més positiu possible i un nou projecte de vida a Europa", ha dit.

Puig ha recordat que la vicepresidenta del Govern té l'encàrrec del president Pedro Sánchez de coordinar l'arribada de l'Aquarius, que creu que ha sigut "una de les decisions més importants que s'han pres en els últims anys".

"Estic absolutament emocionat per l'ona de solidaritat a la Comunitat Valenciana", ha subratllat el cap del Consell, qui ha destacat que "tothom està en una versió positiva" i ha al·ludit a la "quantitat" d'empreses, entitats de tota condició, universitats o Arquebisbat, amb les quals ha parlat sobre aquest tema.

Sobre aquest tema, ha indicat que la Comunitat Valenciana i Espanya han demostrat que són "societats avançades, obertes i progressistes, i açò crec que ens ompli a tots d'una satisfacció i d'un orgull que eixa pàtria no identitària, sinó de valors, està ací".

En la seua opinió, només s'ha fet un acte d'humanitat, "com va passar fa 80 anys en altres països quan els republicans espanyols es van haver d'anar a l'exili", i també de compliment de la legalitat, "i el que no ha complit la legalitat ha sigut el Govern italià".

El president considera que Europa ha de complir amb la legalitat i amb els seus principis fundacionals, "doncs si Europa és el far dels valors progressistes oberts i fonamentals en el món, no pot perdre'ls". "Si perd eixe ànima, no tindrà sentit la Unió Europea", ha afegit.

NOVA POLÍTICA MIGRATÒRIA

Puig ha defès que cal combatre perquè hi haja una nova política migratòria i perquè els principis de llibertat, igualtat i fraternitat, "en els quals es basa la Unió Europea", siguen cada vegada "més vigents". Amb el gest de la Comunitat Valenciana i d'Espanya -ha dit- "es pot produir un revulsiu perquè els xenòfobs i els vents d'un cert fanatisme que hem vist en alguns nous governs desapareguen".

"Sabem el que són els vells fantasmes del passat, fa poc vaig estar a Mauthausen i no es pot donar per descartat que alguns encoratgen una altra vegada el racisme, el nacionalisme radical i xenòfob, i això és el que hem d'evitar", ha manifestat.

Per a Puig, el gest de la Comunitat Valenciana i d'Espanya "ajuda a vore que hi ha futur en una Europa integradora, inclusiva i que té problemes, i evidentment ha de garantir que es facen les coses amb racionalitat, i açò també ho parlarem demà amb la vicepresidenta".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento