Comunitat Valenciana

El PP es querellarà contra l'alcaldessa de La Vall d'Uixó per l'enderrocament de la creu

  • El Partit Popular de La Vall d'Uixó presentarà una querella contra l'alcaldessa d'aquesta localitat, Tania Baños, per l'enderrocament "il·legal" de la creu de la plaça de la Pau, segons ha anunciat en un comunicat el president de l'agrupació local Óscar Clavell.
ENDERROCAMENT DE LA CREU DE LA VALL
ENDERROCAMENT DE LA CREU DE LA VALL
PP
ENDERROCAMENT DE LA CREU DE LA VALL

Segons ha dit, el PP ha adoptat aquesta decisió després d'analitzar l'ocorregut en aquests últims dies amb l'enderrocament de la Creu, que consideren "il·legal"; després d'analitzar que l'equip de govern ha "incomplit la llei a gratcient, amb motivació discriminatòria religiosa", i que açò pot comportar "delicte de prevaricació i incitació a l'odi".

El mandatari local del Partit Popular ha assenyalat que l'alcaldessa del PSOE ha derrocat la Creu "sense esperar el recurs presentat pel Partit Popular davant el jutjat del contenciós-administratiu nombre 2 i s'ha "saltat" el requeriment presentat per l'Associació Advocats Cristians per la via de fet administratiu en l'Ajuntament de la Vall d'Uixó.

"Vistes aquestes qüestions i que s'han incomplit diverses lleis, que es podria haver caigut en un delicte de prevaricació i incitació a l'odi", des del Partit Popular van a presentar una querella contra Tania Baños que, sumada a la d'Advocats Cristians, serà la segona a la qual haurà de fer front l'alcaldessa de la Vall d'Uixó "que ha comès la major barbàrie històrica i cultural de la democràcia en la nostra ciutat", ha indicat Clavell.

Els 'populars' han recordat que, sense haver-se aconseguit acord en el ple per a derrocar la Creu, dimecres passat Tania Baños executava la demolició del "símbol cristià" situat en la plaça de la Pau. Segons han afegit, l'alcaldessa se saltava amb aquest enderrocament "el consens de tots els alcaldes de la democràcia que, seguint l'acord del ple del 4 de desembre de 1979, sent alcalde el comunista Vicente Zaragoza, s'eliminava de la Creu tota la càrrega política i es va deixar el monument com un símbol d'unió i concòrdia".

A més, el PP ha ressaltat que la societat civil s'ha mobilitzat en les últimes setmanes a través de la plataforma 'Salvemos la Cruz' (Salvem la Creu) que -segons ha dit- va registrar en l'ajuntament fa un parell de setmanes més de 13.000 firmes per a evitar l'enderrocament de la Creu.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento