Comunitat Valenciana

Reprenen les obres per a retirar la Creu dels Caiguts a la Vall d'Uixó amb ampli dispositiu de seguretat

  • Les obres per a la retirada de la Creu dels Caiguts de la Vall d'Uixó (Castelló) s'han reprès aquest dimecres després que ahir l'Ajuntament decidira paralitzar els treballs a causa d'una concentració que havia convocat la Plataforma Salvemos la Cruz. La reiterada s'està desenvolupant amb un ampli dispositiu de seguretat, segons han informat fonts del grup popular.
CREU DELS CAIGUTS
CREU DELS CAIGUTS
PP
CREU DELS CAIGUTS

Així, agents de la Guàrdia Civil i la Policia Local han barrat la rotonda on es troba situat el monument per a evitar l'accés de la gent al lloc. Fins al moment, no s'ha produït cap incident.

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó (Castelló) va iniciar aquest dimarts la retirada de la Creu dels Caiguts en compliment de la Llei de Memòria Històrica aprovada pel Govern d'Espanya en 2007 i la Llei Valenciana de Memòria Democràtica i per a la Convivència aprovada per la Generalitat Valenciana en 2017, segons va informar el consistori en un comunicat.

En dates pròximes s'instal·larà el monument a la música que substituirà la Creu dels Caiguts, en reconeixement a una disciplina artística "arrelada" en la ciutat i un "element d'unió" entre els veïns "que fins ara no tenien un reconeixement públic".

Per la seua banda, l'Asociación Española de Abogados Cristianos va anunciar aquest dimarts que presentaria una querella contra l'alcaldessa de la Vall d'Uixó per "prevaricació i incitació a l'odi" per l'enderrocament de la creu.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento