Comunitat Valenciana

Detinguda una dona i l'exparella per la mort d'un veí de Bigastro desaparegut fa un any a Almeria

  • Agents de la Guàrdia Civil d'Alacant han detingut dos persones, una dona de 51 anys i la seua exparella de 53 anys, per la mort d'un veí de Bigastro amb el qual presumptament ella mantenia una relació sentimental i que portava desaparegut des de feia un any per Almeria. A més, hi ha un tercer detingut a qui se li atribuïx l'encobriment dels fets.
Una agent treballa a la zona on van ser localitzats les restes de la víctima
Una agent treballa a la zona on van ser localitzats les restes de la víctima
GUARDIA CIVIL
Una agent treballa a la zona on van ser localitzats les restes de la víctima

Les detencions s'han practicat en el marc de l'operació 'Ballesta', iniciada arran de la denúncia de la mare del desaparegut, que va denunciar els fets al setembre del 2017, dos mesos després que no poguera localitzar el seu fill.

Els agents han detingut la dona amb qui la víctima suposadament mantenia una relació sentimental i la parella anterior d'ella com a presumptes autors d'un delicte d'homicidi dolós, en una operació de la qual han destacat la seua "complexitat" pels detalls "generals" sobre el parador del mort abans de la seua desaparició i per resultar "quasi impossible situar-li" i conéixer les persones "relacionades amb ell".

La Guàrdia Civil ha establit el mòbil de la mort en una discussió per gelosia entre l'antiga parella de la dona, que havia eixit de presó, i la víctima, que va rebre un colp al cap amb un objecte contundent que li va provocar la mort. Segons els agents, no es va produir una baralla entre tots dos sinó que la víctima va rebre una agressió amb un colp "directe".

La mare de la víctima va denunciar davant la Guàrdia Civil de Jacarilla al setembre de l'any passat que portava des de juliol sense saber res del seu fill, un espanyol de 45 anys, que s'havia anat a treballar el 2013 a Almeria i amb el qual mantenia contacte telefònic cada 15 dies.

Així, els agents van iniciar una investigació sobre la qual solament disposaven de la identitat de l'home i del seu número de telèfon, ja que no tenia identificat un domicili a la ciutat andalusa, segons han precisat en una compareixença pública el tinent coronel de la Guàrdia Civil d'Alacant, Francisco Poyato.

Amb eixes dades, es va iniciar una cerca a través dels seus contactes telefònics que va permetre localitzar la dona, amb la qual suposadament havia iniciat una relació sentimental, i que les seues telefonades es tallen a partir del 12 de juliol del 2017. A més, la Guàrdia Civil ha afirmat que a partir de l'endemà, el 13 de juliol, el seu telèfon apareix com a "inoperatiu".

Els agents van seguir la investigació a partir d'aquests fets, que van relacionar amb la denúncia presentada davant la Policia Nacional per un tercer home, en la qual assegurava que havia sigut amenaçat de mort per la dona, que li havia advertit que seria soterrat al mateix lloc que 'el Chiquitín', sobrenom de la víctima.

La detenció de la dona es va produir l'abril passat perquè, segons la Guàrdia Civil, en veure's acorralada per la investigació va sol·licitar una pala, suposadament per a desenterrar el cadàver. La persona a la qual va sol·licitar aquesta ferramenta, un lituà de 45 anys, està detinguda per un delicte d'encobriment.

CONFESSIÓ

Després de ser detinguda va confessar la identitat del segon suposat autor de la mort, una exparella seua, a la qual va apuntar com a únic autor tant de la mort com de l'enterrament del veí de Bigastro. Així, es va poder localitzar a Màlaga a l'home i procedir a la seua detenció.

No obstant açò, en la seua declaració, l'home va assegurar que en la mort i enterrament de la víctima van participar els dos i, a més, va indicar exactament el lloc on estava semisoterrat el cos, en un lloc de difícil accés. S'està a l'espera de les dades de l'ADN que confirmen que la identitat del mort, que tenia dos fills.

A més de la investigació per homicidi dolós, se'ls atribuïx altres dos delictes de tràfic de drogues i tinença il·lícita d'armes, ja que en la casa es van trobar 300 grams d'haixix i un revòlver.

El Jutjat d'Instrucció número 4 d'Almeria, que s'ha fet càrrec del cas, ha decretat el seu ingrés a la presó. El tercer detingut ha sigut posat en llibertat amb càrrecs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento