Comunitat Valenciana

El jutjat d'Alacant eleva a l'Audiència el cas Comerç perquè fixe data de juí contra Gabriel Echávarri

  • El Jutjat d'instrucció número 9 d'Alacant ha acordat elevar a l'Audiència Provincial la causa pel 'cas Comerç' per a l'enjudiciament de l'exalcalde d'Alacant Gabriel Echávarri (PSPV), acusat d'un delicte continuat de prevaricació pel suposat fraccionament de contractes en la Regidoria de Comerç per a una campanya de promoció en Nadal de 2017.
L'exalcalde d'Alacant en una imatge d'arxiu
L'exalcalde d'Alacant en una imatge d'arxiu
Europa Press - Archivo
L'exalcalde d'Alacant en una imatge d'arxiu

En la mateixa causa també estan acusats pel mateix delicte dos exassessors -el seu cap de Gabinet i l'assessor de Comerç en aquell moment-, encara que com a cooperadors necessaris.

Després de rebre els escrits d'acusació i de defensa remesos per les parts, la jutgessa ha acordat elevar l'expedient a l'Audiència, òrgan competent per a l'enjudiciament, segons ha informat aquest dimarts el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

La instructora va obrir juí oral el passat mes d'abril contra els tres acusats per les presumptes irregularitats en la contractació i facturació de serveis i treballs des de la Regidoria de Comerç, vinculats a la Gala de Nadal i a la promoció de Mercats Municipals, quan Echávarri era l'edil responsable de l'àrea.

Una vegada obert el juí oral, es va donar termini a les defenses perquè presentaren els seus escrits. Conclòs aquest tràmit, el jutjat ha enviat la causa a l'òrgan competent per a celebrar el juí. Una vegada rebuda la causa en l'Audiència, es repartirà entre alguna de les seues seccions que serà la que fixe la data per a la celebració del juí.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento