Comunitat Valenciana

Puig defèn la moció de censura a Rajoy i nega que el PSOE haja arribat a "cap pacte amb independentistes"

  • El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha defès la moció de censura contra el president del Govern, Mariano Rajoy, com "una resposta constitucional" a la "falta de resposta" del PP davant la sentència del cas Gürtel.
Ximo Puig, imatge d'arxiu
Ximo Puig, imatge d'arxiu
Europa Press
Ximo Puig, imatge d'arxiu

Així mateix, ha negat que el PSOE haja arribat a "cap pacte amb independentistes" perquè la moció de censura tire endavant en el debat que arranca aquest dijous.

A preguntes dels mitjans aquest dimecres a Elx (Alacant), on ha assistit a un esmorzar organitzat per 'Elche Piensa', Puig s'ha referit així a les paraules de la secretària general del PPCV, Eva Ortiz, que ahir va dir que era una "vergonya" que el PSOE pactara amb independentistes perquè trencava Espanya.

"El que hi ha és una resposta constitucional al que ha sigut falta de resposta del PP davant d'una sentència que estableix clarament que el president del Govern -Mariano Rajoy-, no és fiable, i el PP ha estat adossat a la corrupció", ha afirmat Puig, que ha sostingut que era "una cosa que ja sabíem a la Comunitat Valenciana".

Així, ha criticat que el PPCV està "sumit en una deriva absolutament sense sentit", i ha considerat com a "obvi" que "necessiten buscar enemics, adversaris i confrontacions estèrils que no van a cap lloc".

Per açò, ha raonat que "mai" avalarà "un govern que trenque Espanya" i ha argumentat que "efectivament el PSOE ha estat claríssimament recolzant el Govern del PP en la crisi catalana".

SÁNCHEZ NO VA A DEIXAR DE SER "ALIAT FONAMENTAL"

"Si fa una setmana el secretari general del PSOE -Pedro Sánchez-, era un aliat fonamental per a mantindre l'Estat de Dret, d'una setmana a una altra no va a canviar", ha assegurat.

Finalment, ha recordat que tots els diputats en el Congrés tenen "uns drets constitucionals" per a recolzar una moció de censura, però per açò "no va a haver-hi cap tipus de negociació respecte a Catalunya; és obvi". "El que hi ha és la resposta constitucional al descrèdit on ha portat la política el Partit Popular", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento