Religió voluntària i menys llengües al nou Batxillerat

Es reforcen les assignatures optatives i es creen quatre modalitats. Castellà i català perden una hora per setmana. Es faran pràctiques en les empreses.
El Batxillerat que es preveu aplicar a partir del proper curs a Catalunya retallarà hores en llengües i Treball d’Investigació per reforçar les assignatures de la modalitat que tria cada alumne.Les comunes perden quatre hores, en favor de les modalitats. Així, Castellà i Català passen de tres a dues hores. El Treball d’Investigació perd la seva hora. L’altre hora es retalla, en primer, de Filosofia i Ciutadania (es queda amb dues) i en segon, d’Història d’Espanya (sumarà tres).

A més, en primer curs, la religió (abans optativa en el primer curs; ara voluntària) deixa les seves dues hores en benefici de Ciències per al Món Contemporani, de nova creació.

El decret d’Educació preveu incrementar de tres a quatre hores setmanals les quatre assignatures opcionals de la modalitat triada per l’alumne (que defineix el que estudiarà a la Universitat). Hi haurà quatre itineraris: Art; Arts escèniques, música i dansa; Ciències i tecnologia; i Humanitats i ciències socials.

Els alumnes hauran de fer unes pràctiques de 140 hores en empreses. Si s’assoleixen les 280 hores, el jove quedarà exempt de l’optativa si en presenta una memòria.

«Vaga general»

La portaveu del sindicat de mestres USTEC·STEs, Rosa Cañadell, valora que es treguin hores de la religió, però lamenta que les llengües o la filosofia perdin pes. De fet, en el darrer informe Pisa es va concloure que els joves catalans llegeixen sense entendre.

D’altra banda, el Sindicat d’Estudiants ha convocat una «vaga general» contra la futura llei d’Educació catalana.  Serà el 14 de febrer, coincidint amb la dels mestres.

Repetir amb cinc matèries suspeses

El decret de Batxillerat obligarà a repetir si se suspenen cinc assignatures o més. Es permetrà cursar aquesta etapa educativa en un màxim de quatre anys. Els alumnes amb quatre matèries pendents es podran matricular d’assignatures soltes de segon de Batxillerat, com a la Universitat. Per altra part, els professors de català a l’estranger van demanar ahir que s’aclareixi als estudiants Erasmus que la llengua vehicular de les classes és el català. Molts no saben la llengua en què es donen les matèries.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento