Comunitat Valenciana

La mare de la menor rescatada de la cornisa d'Estels d'Alacant i la seua parella, a juí per maltractament al setembre

  • El Jutjat penal número 6 d'Alacant ha assenyalat per al pròxim 20 de setembre el juí contra la mare de la menor rescatada d'una cornisa en la plaça d'Estels i la seua parella, acusats dels delictes de maltractament familiar, vexacions injustes i abandó. La xiqueta va ser rescatada l'1 de març de 2017 de la cornisa d'un sisé pis de la plaça dels Estels.
Xiqueta penjant de la cornisa d'Estels
Xiqueta penjant de la cornisa d'Estels
Europa Press
Xiqueta penjant de la cornisa d'Estels

Segons la diligència dictada pel magistrat, a la qual ha tingut accés Europa Press, les parts personades i els acusats estan citats les 10.00 hores en la sala de vistes de Penal 6 en els jutjats de Benalúa.

Tal com consta en la interlocutòria d'obertura del juí oral dictada el passat 1 de febrer, contra la mare de la menor i la seua parella, exvicepresident de l'Hèrcules, la xiqueta es quedava sola a casa de manera continuada durant el temps en què tots dos acudien a un gimnàs d'Alacant, no solament el dia del rescat sinó de manera habitual.

L'acusació particular en el seu escrit de qualificació provisional, sol·licita una pena de tres anys de presó per als dos acusats, un any pel delicte de maltractaments, dos per abandó i 30 dies de localització permanent pel delicte lleu de vexacions injustes.

El ministeri fiscal acusa dels tres delictes al nóvio, mentre que a la mare solament la fa responsable del delicte d'abandó de menor. Per la seua banda, l'advocat de la defensa ha confirmat que sol·licitarà l'absolució perquè els fets imputats "no s'han produït".

ABANDÓ, MALTRACTAMENTS I VEXACIONS

La denúncia per maltractaments va ser presentada pel pare de la menor després de conéixer les conclusions dels diversos informes psicològics emesos pel pèrit del jutjat -27 de juny i 25 de setembre de 2017-, així com l'informe que el progenitor va sol·licitar a una psicòloga -6 de març de 2017-, perquè s'avaluara com havia afectat el succés d'Estels a la menor.

La xiqueta indicava que "no era l'única vegada" que es quedava "soleta" i que la parella de la mare li havia agafat "fort del coll", li cridava "cara ou" i "pitufa", que li tirava de les orelles i li tancava en la seua habitació "a manera de càstig", segons detalla la interlocutòria d'obertura de juí oral.

Per la seua banda, l'advocat de la defensa, José Javier Sáez Zambrana, afirma que "en el juí demostrarem la seua innocència, ja que el meu client no ha comès cap acte que puga ser punible". "No ha comès cap maltractament cap a la seua filla -ha continuat el lletrat -, ni haguera consentit que es cometera".

A més, indica Sáez Zambrana, que qüestionaran els informes psicològics practicats a la menor i les proves pericials de l'acusació particular, que ja en fase d'instrucció van ser impugnades, "perquè no són certs"; malgrat que van ser inclosos com a proves pericials en la interlocutòria d'obertura de juí oral.

DATA PER A RESOLDRE LA CUSTÒDIA

Es dóna la circumstància que el pròxim 11 de setembre, la secció 4 de l'Audiència Provincial, resoldrà el recurs d'apel·lació interposat per la mare de la menor sobre la guàrdia i custòdia de la xiqueta, que en aquests moments ostenta el pare biològic de la menor, encara que permet a la mare un règim de visites setmanal i finalitats de setmanes alterns.

Així dos de les tres causes relacionades amb el succés d'Estels, que es troben en diferents jutjats alacantins arriben a la seua recta final. Pel que fa a la causa concreta del rescat de la xiqueta de la cornisa del pis, en la qual s'acusa a la mare biològica d'un delicte d'abandó temporal de menors, pel qual s'enfronta a dos anys de presó, està pendent que el Jutjat Penal 3 d'Alacant assenyale data per al juí.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento