Un empresari i el seu gestor defrauden a la Seguretat Social més de 142.000€ en contractes falsos
Un empresari i el seu gestor defrauden a la Seguretat Social més de 142.000€ en contractes falsos Europa Press - Archivo

L'actuació va arrancar arran d'un informe de la Inspecció Provincial de Treball i la Seguretat Social de Castelló, que advertia que un empresari de Vinaròs podria presentar en tres de les seues societats a treballadors amb altes fictícies.

Els sospitosos comptaven amb un contracte laboral que els conferia cert grau d'arrelament social per a obtindre beneficis penitenciaris o relacionats amb la Llei d'Estrangeria. No només tramitaven les altes, sinó que als falsos empleats els cobraven quantitats d'entre 200 i 5.000 euros perquè entraren a treballar.

Els guàrdies civils han comptabilitzat fins a 124 contractes fraudulents a la Seguretat Social. El total del defraudat ascendiria a un total de 142.769 euros, entre 2013 i 2017.

Per tot açò, l'empresari i el gestor, de 49 i 50 anys, van ser arrestats en les localitats castellonenques de Peníscola i Vinaròs, com a suposats autors d'un delicte de frau a la Seguretat Social. Les diligències han passat a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Vinaròs.

Consulta aquí más noticias de Castelló.