Comunitat Valenciana

Un empresari i el seu gestor defrauden a la Seguretat Social més de 142.000€ en contractes falsos

  • La Guàrdia Civil ha detingut a Vinaròs (Castelló) un empresari i el seu gestor per presumptament defraudar a la Seguretat Social més de 142.000 euros en contractes fraudulents, després de donar d'alta a empleats que mai havien treballat, amb el que van obtindre beneficis com els subsidis d'atur, segons ha informat l'institut armat en un comunicat.
Guàrdia Civil de Castelló
Guàrdia Civil de Castelló
Europa Press - Archivo
Guàrdia Civil de Castelló

L'actuació va arrancar arran d'un informe de la Inspecció Provincial de Treball i la Seguretat Social de Castelló, que advertia que un empresari de Vinaròs podria presentar en tres de les seues societats a treballadors amb altes fictícies.

Els sospitosos comptaven amb un contracte laboral que els conferia cert grau d'arrelament social per a obtindre beneficis penitenciaris o relacionats amb la Llei d'Estrangeria. No només tramitaven les altes, sinó que als falsos empleats els cobraven quantitats d'entre 200 i 5.000 euros perquè entraren a treballar.

Els guàrdies civils han comptabilitzat fins a 124 contractes fraudulents a la Seguretat Social. El total del defraudat ascendiria a un total de 142.769 euros, entre 2013 i 2017.

Per tot açò, l'empresari i el gestor, de 49 i 50 anys, van ser arrestats en les localitats castellonenques de Peníscola i Vinaròs, com a suposats autors d'un delicte de frau a la Seguretat Social. Les diligències han passat a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Vinaròs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento