Comunitat Valenciana

Fiscalia cridarà a declarar Nerea Belmonte en la investigació per la suposada compra del seu vot

  • La regidora no adscrita de l'Ajuntament d'Alacant i ex de Guanyar Alacant, Nerea Belmonte, haurà de prestar declaració la setmana que vé davant la Fiscalia Anticorrupció arran de la investigació oberta per a determinar si existeixen indicis de la presumpta compra del seu vot per a la sessió d'investidura a l'Alcaldia d'Alacant, en la qual finalment el PP va tornar a col·locar-se al capdavant del consistori després de la dimissió del socialista Gabriel Echávarri, segons ha pogut saber Europa Press.
Belmonte, segona per la esq, gesticula en resposta a Pavón, imatge d'arxiu
Belmonte, segona per la esq, gesticula en resposta a Pavón, imatge d'arxiu
Europa Press
Belmonte, segona per la esq, gesticula en resposta a Pavón, imatge d'arxiu

La candidata socialista a l'Alcaldia, Eva Montesinos, no va poder en el ple d'investidura aconseguir els 15 suports suficients perquè el PSPV seguira al capdavant del consistori en votar Belmonte en blanc, igual que l'altre edil no adscrit Fernando Sepulcre, ex de Cs.

Aquesta és la primera decisió presa pel fiscal encarregat del cas, Felipe Briones, després que el passat 9 de maig obrira diligències d'investigació penal arran d'una denúncia interposada una setmana abans per dos veïns. El ministeri públic disposarà ara de sis mesos per a realitzar les investigacions. Després d'aquestes diligències, Anticorrupció haurà de decidir si trasllada el cas als jutjats o emet un decret d'arxiu.

Nerea Belmonte ha afirmat que no ha rebut cap notificació sobre aquest tema i s'ha mostrat "tranquil·la" davant la possibilitat d'haver d'anar a declarar.

UN CONTRACTE DE 3.500 EUROS

Nerea Belmonte va assegurar en el ple ordinari del passat 26 d'abril que un partit d'esquerres li havia oferit un contracte de 3.500 euros al mes i anar en les llistes de cara a les eleccions de l'any que vé si donava el seu suport en la sessió d'investidura a la candidata socialista Eva Montesinos. A més, va assegurar que l'oferta no provenia del Partit Popular i va suggerir al portaveu de Guanyar Alacant, Miguel Ángel Pavón, que "mirara més prop d'ell".

Per la seua banda, des del PSPV, partit que va portar les negociacions amb Belmonte per al ple d'investidura, es va afirmar que eren "insinuacions falses" i es va reiterar que es va parlar de qüestions de "caràcter polític" amb Belmonte.

Per açò, van desmentir qualsevol oferiment. La candidata socialista a l'Alcaldia, Eva Montesinos, va sostindre que en la negociació "no es va oferir gens més enllà que la firma del Reglament Orgànic del Ple (ROP), el document que es va firmar i que no va acceptar".

Els denunciants van ser els qui prèviament van denunciar Gabriel Echávarri per l'acomiadament d'una treballadora temporal de l'Ajuntament, cunyada de l'ara alcalde 'popular', Luis Barcala, cas pel qual ha acabat finalment processat a més de per presumptes irregularitats en la Regidoria de Comerç que va dirigir.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento