Comunitat Valenciana

Bonig exigeix Puig responsabilitats pel presumpte finançament il·legal i que demane la dimissió dels implicats

  • La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha demanat al president de la Generalitat i secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, que assumisca responsabilitats polítiques en el presumpte finançament il·legal del PSPV i Compromís i demane la dimissió de tots els implicats que "segueixen cobrant" en l'administració valenciana.
Isabel Bonig
Isabel Bonig
PPCV - Archivo
Isabel Bonig

Bonig ha realitzat aquestes declaracions a Vila-real (Castelló)després d'assistir a un esmorzar popular amb motiu de les festes de Sant Pasqual, després de diverses informacions publicades sobre un informe de la UDEF entregat al desembre de 2016 a la jutgessa que va iniciar la investigació a València, que va concloure que "diverses empreses amb activitat comercial pogueren haver assumit facturació que haguera d'haver sigut realitzada a PSPV-PSOE i Bloc" -partit majoritari en Compromís-.

Sobre aquest tema, ha recordat que Ximo Puig i la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, assenyalaven que els informes de la UDEF i de la UCO constituïen proves del presumpte finançament il·legal del PP. "Si això s'acceptava, i el PP sempre ha mostrat el seu respecte a l'actuació judicial i de la Policia, nosaltres demanem ara coherència", ha exigit, per a afegir que no ha sentit cap dels dos, especialment al primer, dir "què li pareixen eixos informes de la UDEF que hem conegut aquest cap de setmana i que confirmen el presumpte finançament il·legal del PSPV i de Compromís".

Així mateix, ha assenyalat que aquest mateix dilluns el president de l'Agencia Antifrau ha dit que la prescripció "no es pot aplicar a la corrupció", en relació al fet que divendres el president de les Corts, Enric Morera, diguera en el Senat que "havia prescrit tot". Morera, ex-secretari general del Bloc -formació majoritària de la coalició Compromís- va dir divendres en una compareixença en el Senat que no hi ha cap procediment judicial contra el seu partit per un suposat finançament irregular. "No existeix res", va assenyalar.

"NO PRESCRIUEN LES RESPONSABILITATS POLÍTIQUES"

"La prescripció s'aplica en l'àmbit jurídic, però el que no prescriuen són les responsabilitats polítiques", ha destacat Bonig, qui ha subratllat que "una jutgessa ho ha dit en la seua interlocutòria i la Policia han demostrat indiciariàment el presumpte finançament irregular del PSPV i Compromís i, a data de hui, Puig no ha assumit cap responsabilitat política".

Segons Bonig, "volem que el president Puig siga tan contundent com el va ser la senyora Oltra contra el PP i que cesse immediatament, que demane la dimissió de tots els implicats que segueixen en l'administració valenciana, que segueixen cobrant, i que depure responsabilitats". "Li l'anem a demanar perquè açò no ha fet més que començar i ja anem amb 26 imputats i això que no hi havia trama", ha afegit.

"Esperen vostés al fet que es comencen a prendre decisions en el jutjat de Gandia perquè ací està el senyor Orengo -l'exalcalde socialista de la localitat, José Manuel Orengo-, i m'agradaria que Puig, ja que no em contesta en Les Corts, em contestara a través dels mitjans de comunicació què pensa fer si investiguen Orengo perquè el senyor Orengo és el senyor Puig i el senyor Puig és el senyor Orengo", ha indicat Bonig.

La presidenta del PPCV ha recordat que Puig té en Presidència a Orengo "cobrant un sou públic de tots els valencians i com a assessor personal del president". "Exigisc que comence a assumir responsabilitats polítiques, que són les mateixes que ens demanaven a nosaltres", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento