Comunitat Valenciana

El Síndic de Greuges demana "més inversió, planificació i coordinació" per a salut mental de menors

  • El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha reclamat a la Generalitat "més inversió, planificació i coordinació" en matèria de salut mental per a menors davant el "clar augment" de la demanda assistencial "en els últims anys".
José Cholbi
José Cholbi
EUROPA PRESS/ARCHIVO
José Cholbi

En un comunicat, la Sindicatura ha sostingut que cada any "són més els menors atesos" i que en eixa tendència i entre les possibles causes els experts apunten al fet que hi ha "més informació, major sensibilització i es demana ajuda abans"; a més dels avanços en el diagnòstic, així com la incidència que té per a la salut dels més xicotets les vivències traumàtiques o problemes soci-familiars.

En qualsevol cas, de l'Estratègia de Salut Mental de la Comunitat 2016-2020 es desprèn que abans dels 14 anys ja han aparegut la mitat dels problemes de salut mental i als 17 anys el 70% dels trastorns ja han debutat pel que la prevenció, detecció i atenció en edats primerenques ha de ser "una prioritat" per a abordar les situacions de forma oportuna.

L'assistència a menors amb problemes de salut mental es realitza principalment des de la Conselleria de Sanitat, encara que també des de la d'Educació i la d'Igualtat i Polítiques Inclusives, encara que aquesta última no li ha remès la informació sol·licitada.

També ha comptat amb l'experiència dels professionals de l'àmbit sanitari, social i educatiu que formen part de l'Observatori del Menor del Síndic a fi de conéixer les dificultats amb les quals es troben en la seua pràctica diària.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento