La Guardia Urbana posa 66 multes al dia per fer el ‘botellón’

  • Puja un 25% les actuacions contra el consum d’alcohol al carrer.
  • Cada día sancionen a 60 ‘llauners’ sancionats al dia per venda ambulant de beguda.
  • El 90% de les sancions són per consumir alcohol al carrer.
  • CONSULTA MÉS NOTÍCIES DE BARCELONA.
L’Ajuntament de Barcelona ha desterrat del diccionari el terme "botellón" en considerar que no hi ha un espai prou gran a la ciutat com perquè es doni aquest fenomen, però el cas és que, de mitjana, cada dia
sanciona 66 ciutadans per beure alcohol al carrer.
Podrien ser moltes més si es pogués sancionar els que beuen mentre caminen
El 2007, la Urbana va imposar
24.253 denúncies per vulnerar l’ordenança del civisme que prohibeix el consum de begudes alcohòliques a la via pública. El 2006 les multes van superar les 18.000. En un any, hi ha hagut un 25% més d’actuacions per la major pressió policial al carrer.

"Podrien ser moltes més", segons fonts policials, "si es pogués sancionar aquells que beuen alcohol en moviment", o sigui, mentre passegen.

Si camines no et sancionen

De moment, asseguren, "només és sancionable l’acció del ciutadà que s’acomoda fent un ús indegut de l’espai urbà".

Ens centrem més en investigar d'on venen els productes per precintar els magatzems
La pressió policial també ha donat com a resultat que hi ha menys llauners al carrer. De fet, han baixat les incautacions de llaunes i begudes als venedors ambulants.

El 2007 es van denunciar 22.231 persones per vulnerar aquest precepte, mentre que l’any 2006 van ser més de 25.000 les sancions. Tot i així, són 60 venedors cada dia els que són identificats i multats.

"Ens hem centrat més en investigar d’on procedien els productes". D’aquesta forma, justifica a 20 minutos un portaveu de la Guàrdia Urbana la davallada de multes. Prefereixen incautar grans quantitats de begudes i precintar els magatzems.

Hi ha set punts més conflictius

A Barcelona, hi ha set "punts" de consum d’alcohol al carrer, sobretot, de cap de setmana. Al Gòtic provoca queixes l’afluència a la plaça George Orwell de matinada.

A Gràcia, hi ha polèmica a la plaça del Sol. A Sants, les protestes són a la Plaça Osca i el carrer Blai, al Poble Sec.

A l’Eixample, un punt polèmic són els jardins Sebastià Gasch, i a Sant Martí, la pista esportiva del carrer Agricultura. I a la Rambla Prim, quan hi ha concerts al Fòrum.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento