Comunitat Valenciana

Detingut un jove atrinxerat en una caseta de camp després d'agredir i amenaçar de mort el seu pare a Sella (Alacant)

  • La Guàrdia Civil ha detingut a Sella (Alacant) un home de 26 anys que es va atrinxerar en una caseta de camp després de presumptament agredir i amenaçar de mort el seu pare. El jove va disparar sense èxit contra els agents que van anar a buscar-li, segons ha informat l'institut armat en un comunicat.
L'escopeta localitzada a l'home que es va atrinxerar
L'escopeta localitzada a l'home que es va atrinxerar
GUARDIA CIVIL
L'escopeta localitzada a l'home que es va atrinxerar

L'operació va arrancar quan el pare va interposar una denúncia per una agressió i unes suposades amenaces de mort. Pel que sembla, no era la primera vegada que el seu fill patia un episodi violent similar, encara que aquest va ser el més greu, per la qual cosa agents de la localitat alacantina de Finestrat van iniciar una investigació per a localitzar-ho.

El presumpte agressor va ser localitzat aquest passat dimecres, un parell d'hores més tard, en una finca familiar. En veure arribar els agents, el jove es va parapetar en una caseta de camp situada en la mateixa vivenda.

Els guàrdies civils es van acostar amb cautela per a parlar amb ell, però, quan estaven a pocs metres, el sospitós va traure una escopeta del calibre 12 i va realitzar diversos tirs intimidatoris que no van ferir a ningú, al mateix temps que amenaçava amb matar a tot el que s'acostara a ell i després intentar suïcidar-se.

Davant aquesta situació, els agents es van posar a cobert i van sol·licitar suport per a intentar detindre-li sense obrir foc contra ell. Amb mitja dotzena d'efectius desplegats als voltants, els responsables de l'operatiu van iniciar una conversa amb l'atrinxerat, mentre aquest no parava d'amenaçar amb obrir foc i fins i tot suïcidar-se prenent un bidó de gasolina.

DOS NEGOCIADORS TRACTEN DE CALMAR-HO

No obstant açò, els guàrdies civils van aconseguir tranquil·litzar-li, ja que pareixia tindre algun brot psicòtic per com es comportava, mentre guanyaven temps perquè arribara a la zona l'equip de negociadors en situacions de presa d'ostatges i atrinxeraments, de la Guàrdia Civil d'Alacant.

Quan van arribar els dos agents especialitzats, els seus companys de Finestrat havien aconseguit que el jove entregara l'arma de foc que havia llançat a l'exterior de la caseta, encara que seguia amenaçant amb suïcidar-se si algú s'acostava.

Els negociadors s'havien entrevistat ja amb alguns familiars per a conéixer el seu entorn, després del que van entaular conversa amb ell, intentant guanyar-se la seua confiança mentre es feia de nit i davant la possibilitat que poguera utilitzar la foscor per a escapolir-se.

PORTAVA UN MATXET

Finalment, passada la mitjanit, un dels negociadors va aconseguir fer eixir al detingut a la porta de la caseta per a parlar cara a cara amb ell. Quan ho tenia davant, l'agent va observar que portava un objecte amagat en els pantalons.

El detingut va reconéixer que portava un matxet de grans dimensions, per la qual cosa els negociadors li van aconsellar que ho entregara. El jove ho va traure dels seus pantalons i ho va tirar en direcció als agents. A penes un quart d'hora més tard, ja totalment calmat, es va entregar a la Guàrdia Civil.

L'home, espanyol de 26 anys, va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte de maltractaments en l'àmbit familiar, atemptat i desobediència greu contra agents de l'autoritat i de tinença il·lícita d'armes. Passarà a disposició judicial aquest dijous.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento