Comunitat Valenciana

Marzà diu que l'anul·lació parcial del decret de plurilingüisme no afectarà els centres en estar derogat fa mesos

  • El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha assegurat aquest divendres que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que declara la nul·litat parcial del decret de plurilingüisme de la Conselleria d'Educació no afectarà els centres educatius perquè el decret està derogat "fa molts mesos".
VICENT MARZÀ EN RODA DE PREMSA
VICENT MARZÀ EN RODA DE PREMSA
EUROPA PRESS
VICENT MARZÀ EN RODA DE PREMSA

Marzà ha realitzat aquestes declaracions durant una roda de premsa a Castelló en ser preguntat sobre aquest tema. Segons el conseller, "la qual cosa han decidit és que s'anul·len uns articles d'un decret que va derogar el Govern valencià fa molts mesos".

El TSJCV considera que el decret -derogat pel Consell el desembre passat- implica discriminació del castellà enfront del valencià en les aules, ja que "la desproporció en detriment de la llengua castellana és manifesta".

La Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa de l'Alt Tribunal ha estimat d'aquesta manera els recursos interposats per diversos col·lectius de pares d'alumnes i anul·la els articles 9.4, 17, 18, 19, 20 i 21, la disposició addicional octava i els annexos XI i XII del Decret 9/2017 per entendre que tals preceptes de la norma, que va ser suspesa prèviament de manera cautelar pel tribunal, "vulneren la Constitució, són contraris a la legislació nacional i autonòmica i suposen una discriminació del castellà davant del valencià en les aules", segons ha informat l'alt tribunal valencià en un comunicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento