L’Ajuntament tancarà aquest estiu els bars nocturns sorollosos a l’acte

No esperarà que es resolgui l’expedient, sinó que els clausurarà immediatament després que hagin comès la infracció. Ja hi ha identificats 300 establiments que provoquen molèsties.
L’Ajuntament tancarà provisionalment els locals nocturns que provoquin sorolls. No esperarà que es resolgui l’expedient sancionador, com passava fins ara, sinó que serà immediatament després que la Guàrdia Urbana o els Bombers els aixequin un expedient. Si es constata que al local hi ha un risc per a les persones, la Guàrdia Urbana podrà desallotjar-lo al moment.

Els bars es tancaran si no estan insonoritzats o si no tenen protecció contra incendis i no tenen la llicència d’activitat econòmica.

També els tancaran si se’ls obren dos expedients per excés d’aforament i tres per incomplir l’horari de tancament, fan soroll pel consum de begudes fora del local o pel xivarri de la gent quan surt o si fan una activitat diferent a la permesa.

L’Ajuntament ha identificat 300 locals susceptibles de ser tancats. Hi enviarà 18 promotors ambientals per comprovar si compleixen amb la normativa. El 2004 es van realitzar 4.815 inspeccions que es van saldar amb 153 locals tancats.

Camions d’escombraries

El president del grup municipal del Partit Popular, Alberto Fernández Diaz, li va recordar a l’alcalde que els camions de les escombraries «són els vehicles més sorollosos en les nits de Barcelona» i li va reclamar «menys anuncis i despesa en publicitat i més eficàcia, Guàrdia Urbana i compromís per lluitar contra el soroll».

Controls de motos i ciclomotors

31 patrulles de la Guàrdia Urbana faran fins al 30 de juny controls del nivell de soroll de ciclomotors i motos. Els agents sancionaran els conductors que provoquin de forma conscient soroll amb els seus vehicles i immobilitzaran els que superin el nivell de soroll permès. Una unitat mòbil farà medicions voluntàries als conductors que ho demanin. Volen fer-ne 700.

108 locals ja no tenen llicència

Llicències no renovades: 108 locals nocturs no han obert el 2005 perquè no se’ls ha renovat la llicència.

Inspeccions a l’estiu: L’any passat van haver-hi 1.733 inspeccions a locals nocturns durant l’estiu, un 85% més que l’any 2003. Es van posar 337 denúncies, un 48% més que l’any anterior.

Motocicletes sancionades: La Guàrdia Urbana va sancionar l’any passat 2.328 conductors i va detectar 6.797 vehicles que no estaven en condicions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento