Zapatero adjudicarà l’AVE abans de les eleccions

Sense acord pel traspàs de Rodalies a la Generalitat. El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, va afirmar ahir que la seva «voluntat» és que l’adjudicació de les obres del túnel de l’AVE pel centre de Barcelona es faci abans de les eleccions generals del 9 de març.Zapatero va sortir així al pas dels últims dubtes generats sobre un possible canvi de traçat. Ahir, CiU va donar suport a la proposta d’ERC de convocar els barcelonins a un referèndum, del que el PP manté reserves.

A Madrid, la Comissió Bilateral Estat-Generalitat va concloure sense acord pel traspàs de Rodalies al Govern català, tot i que sí es van pactar competències en immigració, gestió del litoral, inspecció de treball o l’homologació de títols estrangers no universitaris.

La MAT estarà al juny

A París, Zapatero i el seu homòleg francès, Nicolas Sarkozy, es van comprometre a fixar abans del 30 de juny la millor opció «tècnica, econòmica i mediambiental» pel traçat de la línia de molt alta tensió (MAT) fins a França. La policia francesa va detenir set opositors.

Més informació a pàgina 7

Mostrar comentarios

Códigos Descuento