Comunitat Valenciana

Bonig, sobre la investigació de les campanyes de PSPV i Bloc: "No es pot escopir al cel perquè a vegades ho retorna"

  • La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha subratllat aquest dijous que la vida "dóna moltes voltes" pel que ha advertit que "no es pot escopir al cel perquè, a vegades, el cel, t'ho retorna". Bonig s'ha pronunciat en aquests termes sobre la investigació en relació al finançament de les campanyes electorals del PSPV i del Bloc en 2007 i 2011.
Isabel Bonig atén als mitjans, davant Ciscar i Sánchez
Isabel Bonig atén als mitjans, davant Ciscar i Sánchez
Europa Press
Isabel Bonig atén als mitjans, davant Ciscar i Sánchez

Segons Bonig, hui els qui han de donar explicacions són el president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV, Ximo Puig, i la vicepresidenta i líder de Compromís, Mónica Oltra.

En declaracions als mitjans aquest dijous, al final de la Santa Faç a Alacant, i preguntada sobre què li ha demanat a la relíquia, Bonig ha sostingut que "barrejar política i religió no és bo". No obstant açò, com a creient practicant ha afirmat que li ha demanat "salut, pau i benestar; molta força i molta energia" i ha agregat que "de la resta, el PP ja se'n va a encarregar".

Així, sobre la investigació de les campanyes electorals de PSPV i Bloc, ha al·legat que el PP va a tindre amb eixes formacions la "educació, respecte a l'actuació judicial, a la presumpció d'innocència, que ells no van tindre amb el PP".

No obstant açò, ha afegit que les informacions que se'n van coneixent "hui mateix", són "prou importants i greus" perquè el "màxim representant del PSPV, Ximo Puig, no diga només que va a col·laborar".

Bonig ha mantingut que eixa col·laboració anunciada és "el mínim que pot fer" i que a més, no fer-ho és "un delicte". "I estic convençuda que el president de la Generalitat no va a cometre un delicte", ha dit, per a afegir: "Volem explicacions polítiques i tarden molt a donar-les".

ALCALDIA D'ALACANT

Preguntada sobre si confia que el PP torne a obtindre l'Alcaldia d'Alacant, Isabel Bonig ha indicat que el PP "sempre està a disposició" dels ciutadans i que tenen un projecte per a la ciutat, que són un "partit de Govern" i que el grup municipal està fent "una gran tasca".

El PP es faria amb la vara de comandament de la segona ciutat de la Comunitat Valenciana com a partit més votat en 2015, si la candidatura de la socialista Eva Montesinos no aconsegueix recaptar els 15 vots que necessita per a ser investida alcaldessa. A eixa situació s'arriba després de la renúncia a l'acta de l'exalcalde socialista, Gabriel Echávarri, doblement processat pel suposat fraccionament de contractes en Comerç i per l'acomiadament d'una treballadora temporal de l'Ajuntament, cunyada del portaveu del PP, Luis Barcala.

"Els qui fa tres anys van vendre que eren el canvi i venien a canviar-ho tot, hui a penes tres anys, hem vist que tot ha canviat a pitjor", ha apuntat. Al seu juí, els causants d'aquesta situació "de desgovern" són el PSPV, Compromís i Podem d'Alacant i "a ells correspon la solució". I ha assenyalat que l'"únic perjudicat" són els ciutadans per la "paràlisi total i una falta de projecte".

En eixe sentit, s'ha qüestionat en "què ha canviat la ciutat" d'Alacant en aquests tres anys quan l'"únic projecte" del PSPV i Compromís era "tirar el PP de les institucions, ja ho han aconseguit" i ha lamentat que "els problemes, presumpta corrupció i paràlisi" segueixen sent notícia i "el senyor Puig és responsable i haurà de dir què pensa fer".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento