Comunitat Valenciana

Un dron col·lisiona amb un avió comercial a l'entorn de l'aeroport Alacant-Elx sense causar danys

  • Un dron va impactar diumenge passat contra un avió comercial en les rodalies de l'aeroport Alacant-Elx, segons han informat fonts de l'Ajuntament de la localitat il·licitana. La Policia Local va ser requerida en la platja de l'Altet per a controlar la presència de persones pilotant drons.
Avió A punt D'Aterrar En L'Aeroport De l'Altet en imatge d'arxiu
Avió A punt D'Aterrar En L'Aeroport De l'Altet en imatge d'arxiu
Europa Press - Archivo
Avió A punt D'Aterrar En L'Aeroport De l'Altet en imatge d'arxiu

Segons han informat fonts del consistori, l'impacte es va produir en les rodalies de l'aeroport Alacant-Elx diumenge passat, sense que es registraren "danys o perjuís destacables". No obstant açò, fonts aeroportuàries no tenen constància d'eixe impacte, segons han apuntat a Europa Press.

La Policia Local ha sol·licitat els aficionats a aquesta activitat que respecten l'àmplia zona d'exclusió aèria als voltants de les instal·lacions aeroportuàries. El succés, segons la Policia Local, es va registrar sobre les 23.30 hores quan des de l'aeroport es va requerir la presència dels agents per a "controlar la presència de persones pilotant drons", després que un d'eixos aparells no tripulats haguera col·lisionat moments abans contra un avió comercial.

Davant aquesta situació, la Policia Local d'Elx ha recordat que al voltant de l'aeroport Alacant-Elx existeix una àmplia zona d'exclusió aèria que afecta els vols d'aparells com els drons. Es tracta d'un àrea de restricció que afecta tota la franja nord i centre del terme municipal d'Elx, a la qual es deu afegir una altra zona d'exclusió de l'aeròdrom de Catral.

Per açò, la zona de vol recreatiu quedaria reduïda a una zona molt concreta des de les proximitats de la Vereda de Sendres a l'altura de la Hoya, que s'estendria cap al sud per la pedania de La Marina.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento