El rei Èdip s'allibera del seu complex al teatre Romea

  • La nova producció, dirigida per Oriol Broggi, té com a protagonista l'actor Julio Manrique.
  • L'adaptació difereix de la tragèdia clàssica, deixant en segon pla que Èdip estigui casat amb la seva mare sense saber-ho.
L'actor Julio Manrique com a rei Èdip.
L'actor Julio Manrique com a rei Èdip.
DAVID RUANO
L'actor Julio Manrique com a rei Èdip.

El teatre Romea presenta Èdip, la seva nova producció, dirigida per Oriol Broggi. Per tal de narrar aquesta obra clàssica de la tragèdia grega, Broggi ha escollit un muntatge sobri, amb un escenari gairebé buit, en el que la paraula i els actors són els veritables protagonistes.

Èdip, rei de Tebas i personatge central de l'obra homònima, el protagonitza l'actor català Julio Manrique.

Segons l'intèrpret, la peça connecta amb el públic en tractar-se d'una «obra despullada de retòrica i no tan grandiloqüent com la feien els grecs».

No obstant això, l'adaptació difereix de la tragèdia clàssica, ja que se centra en el personatge i inclou elements d'obres de Sòfocles, deixant en un segon pla el fet que Èdip estigui casat amb la seva mare sense saber-ho.

En aquest cas, el conegut com a «complex d'Èdip» té poca importància en l'obra. Al contrari, el que veritablement es destaca en l'adaptació és la recerca de la mateixa identitat d'Èdip i la lluita de l'ésser humà contra la seva pròpia naturalesa al mateix temps que el descobriment del monstre que portem a dins.

El director insisteix en el fet que l'obra és per a tots els públics: «les tragèdies gregues tenen atractius per a un públic transversal». Èdip és la quarta ocasió en la qual Broggi dirigeix Manrique, un duet de luxe que acostuma a convertir en or tot el que toca.

Teatre Romea. Hospital, 51. Fins al 20 de maig. Preu de les entrades: a partir de 18 euros. Més informació al web www.teatreromea.cat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento