Tejerina diu que el 3 d'abril es decidirà un nou transvasament en el Tajo-Segura en funció de les reserves
Tejerina diu que el 3 d'abril es decidirà un nou transvasament en el Tajo-Segura en funció de les reserves EUROPA PRESS

Tejerina s'ha pronunciat en aquests termes en l'esmorzar-col·loqui 'Polítiques d'aigua i canvi climàtic: Una oportunitat per al futur', organitzat a Alacant per Bankia, la Universitat d'Alacant i diari Informació en la Institució Firal Alacantina (IFA).

A preguntes dels assistents sobre la situació del Tajo-Segura, sense aportacions des de maig de 2017, García Tejerina ha assenyalat que es complirà amb el Memoràndum que "està reglat", de manera que sobre la base de les dades de la capçalera, registrats cada primer dia de mes, s'analitzen les existències. Amb eixes dades, la Comissió Tècnica i "amb paràmetres definits" valorarà la situació el dia 3 d'abril.

A més, ha recordat que s'estableixen cabals ecològics, fixats per a les demandes pròpies de cada riu, encara que en situacions "excepcionals" de sequera es permeten "marges", des dels quals reasignar els recursos des de l'any 2007.

En relació al funcionament del transvasament, García Tejerina ha insistit que es van atorgar unes normes de funcionament "objectives i transparents", que se segueixen i que impedixen "arbitrarietats". La ministra ha defès que es tracta d'un compromís aconseguit entre les cinc comunitats autònomes afectades.

Consulta aquí más noticias de Alacant.