Un adult contagia la tuberculosi a cinc nens

En unes colònies. Cinc nens d’entre dos i set anys han estat contagiats de tuberculosi pel pare d’un d’ells en unes colònies.
El departament de Salut de la Generalitat va informar ahir dels fets i també va confirmar que els afectats han estat donats d’alta.
 
El Servei de Salut Comunitària de l’Agència de Salut Pública va rebre, el passat dia 6, una comunicació segons la qual un home de 35 anys i la seva filla de dos estaven a l’Hospital del Sagrat Cor de Barcelona. Es trobaven sota la sospita clínica de patir tuberculosi. L’adult tenia febre, tos i malestar general des del mes de febrer.
 
Després de fer-li les proves, li van diagnosticar «tuberculosi pulmonar bacilífera». La seva filla, que va ingresar el mateix dia, patia els mateixos símptomes.
 
Les colònies en les quals suposadament va tenir lloc el contagi van fer-se el cap de setmana del 14 i 15 de maig. Les va organitzar una escola de Barcelona per als alumnes de P-5.
 
Activitat extraescolar
 
Entre familiars i estudiants van assistir a les colònies un total de 58 persones, que van  repartir-se per dormir en dues habitacions. Segons han informat les autoritats sanitàries, a tots ells se’ls ha efectuat les proves de la tuberculina i, ahir, es va procedir a fer radiografies a aquells que van donar positiu en aquesta prova. 
Mostrar comentarios

Códigos Descuento