Comunitat Valenciana

Obrin juí oral contra el cuidador d'un centre de menors de Segorbe (Castelló) per suposats abusos a una menor

  • El jutjat de primera instància i instrucció únic de Segorbe (Castelló) ha acordat l'obertura de juí oral contra un cuidador del centre de menors Nuestra Señora de la Resurrección d'aquesta localitat per presumptament abusar d'una menor tutelada per la Generalitat Valenciana.

En la interlocutòria, s'acorda l'obertura de juí oral per un delicte continuat d'abusos sexuals a majors de 16 anys i menors de 18 anys.

El jutge assenyala com a òrgan competent per a l'enjudiciament i decisió d'aquesta causa el jutjat penal de Castelló i emplaça l'acusat, amb entrega de còpia de l'escrit d'acusació, perquè en el terme de tres dies designe advocat que li defenga i procurador que li represente davant aquest jutjat i davant l'òrgan competent per a l'enjudiciament, i si no ho verifica, li serà nomenat pel torn d'ofici corresponent.

A més, es requereix a l'acusat perquè en el termini d'una audiència preste fiança per l'import de 1.500 euros en assegurament de les responsabilitats pecuniàries que pogueren declarar-se, sota prevenció de procedir a l'embargament de béns de la seua propietat en quantitat suficient.

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, es va referir ahir a aquest cas a preguntes dels mitjans de comunicació sobre la proposta de la Fiscalia Provincial de Castelló -que va publicar 'El Mundo'- d'una pena de fins a tres anys de presó per al cuidador.

Oltra va recordar que el seu departament "va complir amb la seua obligació" de posar en coneixement de la Fiscalia la informació sobre suposats abusos comesos en un Centre de Menors de Segorbe (Castelló). "A partir d'ací ja és la justícia la que ha de parlar", va asseverar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento