Comunitat Valenciana

Un estudi demostra que el major carnívor de l'Edat de Gel es va fer vegetarià per a sobreviure

  • Una investigació en la qual ha participat la Universitat d'Alacant (UA) ha demostrat que el major carnívor de l'Edat de Gel, l'ós de cara curta Arctodus simus, va canviar la seua dieta a vegetariana per a sobreviure.
Reconstrucció de l'ós de cara curta
Reconstrucció de l'ós de cara curta
UA
Reconstrucció de l'ós de cara curta

L'anàlisi de les dents fòssils, realitzats per l'investigador del Departament de Biotecnologia de la UA Alejandro Romero ha constatat que l'ós de cara curta es va passar als vegetals per a sobreviure. L'estudi està liderat per Borja Figueirido, de la Universitat de Màlaga (UMA), i ha sigut publicat en la revista 'Scientific Reports', segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.

Fins al moment, es creia que aquest animal extint nadiu d'Amèrica del Nord va ser exclusivament carnívor però, com ha assegurat l'investigador malagueny, el projecte ha "destronat al mamífer hipercarnívor més gran que ha xafat la Terra".

"Els nostres resultats suggereixen que la població d'Arctodus simus situada el sud d'Amèrica del Nord era més omnívora que les poblacions altament carnívores del nord-oest", ha destacat.

L'anàlisi amb tècniques microscòpiques i models virtuals desenvolupats per l'investigador de la UA ha trobat lesions de càries per carbohidrats, presents en vegetals, en les restes dentals trobades en el jaciment del Rancho La Brea de Los Angeles (Califòrnia, els Estats Units), "un dels llocs més paradigmàtics per a l'estudi de mamífers fòssils durant el Plistocé a Amèrica del Nord", ha il·lustrat Romero.

Es tracta de la primera vegada que s'han detectat càries en restes de dents d'Arctodus simus, la qual cosa evidencia que "va poder adequar-se a recursos vegetals en la seua alimentació derivat de canvis climàtics o competència amb altres depredadors".

Aquest treball ha comptat amb altres experts en Paleontologia i Ecologia de vertebrats, com Alejandro Pérez-Ramos, també de la UMA, i investigadors del Museu d'Història Natural i del Museu de Rancho La Brea dels Àngels.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento