Talls de trànsit a l’Eixample cada 500 metres per l’AVE

El pla d’obres del túnel preveu restriccions de circulació a una desena de cruïlles. Un dels punts més complicats serà el carrer Mallorca per la Sagrada Família.
Obres de l’AVE als entorns de l’estació ferroviària de Sants.
Obres de l’AVE als entorns de l’estació ferroviària de Sants.
Obres de l’AVE als entorns de l’estació ferroviària de Sants.
Les obres d’alta velocitat pel centre de Barcelona, a manca de l’adjudicació definitiva del traçat, poden provocar restriccions de trànsit a 11 cruïlles de l’Eixample. Entre Sants i la Sagrera, cada 500 metres, hi haurà un pou de ventilació i accés que coincidirà amb els xamfrans i, això, segons l’Ajuntament, obligarà a afectacions de trànsit com a mínim, en un carril per via.El 85% dels 5.644 metres d’obra es fan en túnel subterrani i només s’executa des de la superfície el tram inicial ubicat a l’Estació de Sants i el tram final a la Sagrera.

Impacte de la tuneladora

Segons l’Ajuntament, els pous intermitjos evitaran que la tuneladora afecti en excés la superfície i es justifiquen perquè així no hi haurà trams massa llargs per poder accedir a la màquina perforadora en cas que s’encalli. A la zona de la Sagrada Família, on l’obra es complica per l’execució d’una pantalla de pilotatges de protecció, «es podrà mantenir el trànsit pel carrer Mallorca», tot i que també es restringiran carrils.

Per reduir les vibracions es farà una via sobre plaques de formigó amb un traçat d’amortidors i una manta d’obra entre la placa i el túnel.

De produir-se esquerdes, cosa que es considera improbable, a criteri dels tècnics no haurien de superar els 0,1 mil·límetres d’ample.

Trama urbana de túnels

Segons el pla previst, s’ha escollit el traçat en trama urbana pel fet de poder seguir un eix central de carrers amb 20 metres d’amplada entre façanes i evitar així passar sobre un major nombre d’edificis, tot i que plataformes veïnals com AVE Pel Litoral denuncien l’afectació del traçat previst pel centre de la ciutat.

Mentre durin les obres es preveuen controls d’auscultació per mesurar possibles moviments dels edificis i també a la Sagrada Família. Això permetrà distingir les diferències en cada cas, comparant-les amb les previsions i avaluar al moment el protocol de seguretat a aplicar.

Tres dies de vaga al bus des d’avui

Tot i l’intent d’apropar posicions entre sindicats convocants de l’aturada i l’empresa, no hi ha hagut cap acord per desconvocar la vaga de tres dies prevista per avui i fins divendres al servei de bus de Transports Metropolitans de Barcelona. D’aquesta manera, torna a haver serveis mínims del 50% en hora punta (entre les 6.30 i les 9.30 hores i de 17 a 20 hores). En aquestes franges horàries també circularà un vehicle en cada línia de Bus de Barri. Durant la resta del dia, hi haurà un 25% del servei, amb intervals de pas no superiors als 30 minuts, a les línies de bus que cobreixen zones sense tranport alternatiu (9, 11, 13, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 109, 157 i Parc Montjuïc). No funcionaran les línies de l’àrea de transports d’oci, és a dir, el Bus Turístic i el Tramvia Blau. El metro funcionarà com és habitual.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento