Comunitat Valenciana

Un home admet que va assestar 22 punyalades al seu pare perquè "era el dimoni" i "contaminava" el menjar de la mare

  • Un home acusat d'assestar 22 punyalades al seu pare enmig d'un brot d'esquizofrènia perquè "creia que era el dimoni", a l'octubre de 2015, ha assegurat durant el juí que no recorda el moment de l'agressió però que ho va fer perquè la víctima "contaminava en tocar" el menjar de la mare, malalta d'Alzheimer. A més, l'acusat va cridar el 112 moments abans de matar el seu progenitor per a avisar del que anava a fer.

En la primera sessió del juí, que ha començat aquest dilluns en el Tribunal del Jurat d'Elx i es perllongarà fins al pròxim dia 9, han declarat el propi acusat així com els agents de la Policia Nacional que van acudir al domicili moments després dels fets.

Per la seua banda, l'acusació pública ha sol·licitat l'absolució de l'acusat per un delicte d'assassinat en apreciar l'eximent complet de malaltia mental, per la qual cosa sol·licita el seu internament en un centre psiquiàtric durant 20 anys.

Durant el juí, l'acusat ha assegurat que estava "desesperat" perquè acabava de passar per una ruptura sentimental, que no s'havia pres la medicació per a l'esquizofrènia que pateix i que va veure "al dimoni" en el cos del seu pare, qui "contaminava" el menjar de la mare "en tocar-la" i per açò ho va matar.

Així mateix, en la seua declaració ha indicat que poc abans dels fets s'havia posat en contacte amb els Testimonis de Jehová, "que li van infondre aquestes idees", però que no recordava el moment de l'apunyalament.

GRAVAT EN VÍDEO

Els fets van tindre lloc el 20 d'octubre, i tant els instants anteriors com el moment de l'agressió van quedar registrats en un vídeo gravat per una càmera instal·lada en la vivenda que l'acusat compartia amb els seus pares.

En aquest vídeo, que obra en la causa, segons ha relatat un dels agents que van intervenir en la instrucció de l'atestat policial, es pot veure a la víctima dient-li a l'acusat que "cride una ambulància" perquè li subministre la medicació per a l'esquizofrènia. Segons l'agent, en el vídeo es veu com l'acusat s'aparta per a fer una telefonada, que segons ha indicat és la que va realitzar al 112 per a advertir del que anava a fer.

A continuació l'agent ha explicat que en el vídeo es pot veure a l'acusat tornar des de la cuina amb les mans ocultes, i que en arribar a l'estada on estava el pare d'esquena a l'agressor, i sense mediar paraula "li va tocar en el muscle" i en tornar-se "li va afonar" un ganivet de 20 centímetres de fulla en el pit.

Així, segons consta en l'informe del forense, la víctima va rebre fins a 22 punyalades en el tòrax i l'abdomen. A partir d'aquest dimarts declararan en la vista oral el personal sanitari, els psiquiatres que van analitzar l'acusat i els forenses que van dur a terme l'autòpsia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento