Comunitat Valenciana

El PSOE d'Alacant no va denunciar el dispositiu de gravació d'Urbanisme per a "preservar la imatge de la ciutat"

  • La portaveu de l'equip de Govern en l'Ajuntament d'Alacant i edil d'Urbanisme, la socialista Eva Montesinos, ha afirmat que no es va denunciar la presència d'un dispositiu "rudimentari" de gravació en el seu despatx per a preservar la imatge de la ciutat.
Eva Montesinos sosté el dispositiu localitzat
Eva Montesinos sosté el dispositiu localitzat
EUROPA PRESS
Eva Montesinos sosté el dispositiu localitzat

Sobre aquest descobriment, ha assenyalat estava en els baixos d'una llibreria en el seu despatx de la plaça de l'Ajuntament, i que es va fer una exploració a petició seua davant els problemes que tenia per a mantindre converses telefòniques a través del mòbil en un determinat punt. Així, ha detallat que el cap de Seguretat de l'alcalde, Gabriel Echávarri, es va encarregar de la exploració "assessorat" per un tècnic d'una empresa de seguretat.

En atenció als mitjans en el propi despatx, Montesinos ha mostrat el dispositiu localitzat, que ha definit com a "rudimentari", i ha insistit que es va acudir "l'endemà" del descobriment a la Policia Nacional "on un alt càrrec i un responsable de la Unitat Tecnològica" van analitzar el mecanisme.

Montesinos ha mantingut que se'ls va transmetre que es tractava d'una part que no tenia capacitat de gravació", perquè formava un conjunt en el qual faltava un segon dispositiu que "suposadament anava connectat a un ordinador". Per açò, ha indicat que la Policia els va transmetre que "en si mateix" no era constitutiu de delicte perquè "no tenia capacitat de gravació".

A més, ha afirmat que "en cap cas" estava instal·lat per a gravar a l'edil sinó que "era un dispositiu d'autogravació i de curt abast; no té wifi i per tant era de consum intern".

Preguntada per com era possible que fera interferències si no gravava, Eva Montesinos ha al·legat: "Perquè se suposa que la pila suposadament sí funcionava".

Davant açò, ha relatat que com no era constitutiu de delicte, es va decidir no denunciar "pel bé de la ciutat".

"Barrejar micròfon i Urbanisme suposava una imatge molt negativa", ha mantingut l'edil d'Urbanisme i portaveu socialista. Qüestionada sobre si es penedien de no haver denunciat, Montesinos ha dit que "no, en cap cas". "No volíem utilitzar-ho políticament", ha continuat i ha assegurat que "era millor preservar la imatge de la ciutat".

SOTA L'ARMARI

Encara que al principi es va comunicar que estava instal·lat sota la taula del despatx, Eva Montesinos ha precisat que el mecanisme estava col·locat sota un armari, que comptava amb una pila 'AAA' i que era "bastant rudimentari".

Montesinos, que no ha volgut fer "conjectures", ha indicat que qui ho va instal·lar tenia accés al moble "en el despatx o on estigueren els mobles".

Referent a les denúncies presentades per Guanyar i Compromís, Montesinos ha lamentat que no s'hagen posat en contacte amb el PSPV i ha mantingut: "No sabem què van a denunciar. Si eixa és la seua forma de fer política, podien haver-nos preguntat primer i haver arreplegat la informació que tenim".

Inquirida per què no es va comunicar a Miguel Ángel Pavón la seua existència, l'actual regidora d'Urbanisme ha argumentat que com no era constitutiu de delicte era "millor preservar la imatge d'Alacant" i que "no era una gravació externa d'espionatge". A més, ha negat, preguntada per açò, si se sospitava que fóra un mecanisme instal·lat pel propi Pavón.

Finalment, ha dit que no s'ha pogut determinar el temps que portava instal·lat o si s'havia canviat la pila per esgotament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento