Comunitat Valenciana

L'Audiència d'Alacant desestima el primer recurs dels assessors d'Echávarri per la causa de Comerç

  • La Secció Segona de l'Audiència d'Alacant ha desestimat el recurs presentat per les defenses d'Eduardo Díez i Pedro de Gea - assessores de l'alcalde socialista Gabriel Echávarri-, en el qual demanaven que tornaren a testificar dos tècnics municipals en el marc de la causa que investiga el presumpte fraccionament de contractes de l'àrea de Comerç al desembre de 2016, quan era responsable de la mateixa el propi alcalde.
D'izq a dcha: Pedro De Gea, Lalo Díez i Gabriel Echávarri
D'izq a dcha: Pedro De Gea, Lalo Díez i Gabriel Echávarri
EUROPA PRESS
D'izq a dcha: Pedro De Gea, Lalo Díez i Gabriel Echávarri

La interlocutòria de la sala, al que ha tingut accés Europa Press, acorda desestimar la pretensió dels assessors després de sotmetre el recurs a deliberació i decisió dilluns passat.

Així, la Secció Segona de l'Audiència rebutja el recurs dels assessors en el qual sol·licitaven que tornaren a declarar en la causa dos tècnics de l'àrea de Comerç que ja van declarar en fase d'instrucció sobre el presumpte fraccionament de contractes de la Regidoria al desembre de 2016.

La defensa de Díez i De Gea va presentar el recurs sol·licitant una nova testifical dels tècnics amb l'objectiu d'analitzar "les actuacions que es pogueren haver executat" en l'àrea de Comerç "l'any 2013 o successius".

Davant açò, el tribunal considera que analitzar les actuacions anteriors a 2016 "no afectarà al caràcter penal dels fets imputats, sense perjuí de la rellevància que pogueren tindre per a conéixer les dinàmiques de treball, debat més propi del juí oral, acte per al qual podran ser citades les testimonis la declaració de les quals ara es pretén".

RECURS CONTRA OBERTURA DE JUÍ

D'altra banda, respecte al recurs contra la interlocutòria d'obertura de procediment abreujat -fase prèvia a l'obertura de juí oral-, fonts de la defensa de l'alcalde Gabriel Echávarri han indicat que encara no hi ha data per a la seua resolució que també està pendent en l'Audiència.

La causa investiga la presumpta fragmentació de contractes de la Regidoria de Comerç per un muntant proper als 190.000 euros, denunciada pel PP. En ella es troba en qualitat d'investigat l'alcalde d'Alacant, acusat d'un delicte de prevaricació, al costat dels assessors Pedro de Gea i Eduardo Díez, acusats també de prevaricació i d'usurpació de funcions en usar suposadament la firma digital d'Echávarri per a cursar les factures objecte d'investigació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento